NA SUĐENJU BELIVUKU I NOVI DOKAZI: Ministar Vulin o bivšoj državnoj sekretarki, organizovanom kriminalnom klanu, dokazanim ubistvima ...

V. N.

18. 12. 2021. u 20:34

TUŽILAŠTVO, BIA i MUP savršeno su uradili svoj posao kada je u pitanju optužnica protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i dokazali nekoliko ubistava koje su počinili pripadnici tog klana. Izjavio je ovo u subotu ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i naglasio da je pitanje pravosuđa kada će početi suđenje protiv te kriminalne grupe.

НА СУЂЕЊУ БЕЛИВУКУ И НОВИ ДОКАЗИ: Министар Вулин о бившој државној секретарки, организованом криминалном клану,  доказаним убиствима ...

Foto: Printskrin

- Optužnica je podignuta i prihvaćena, kada god otkrijemo nešto novo i kada dopunjavamo optužnicu, to ima neko vremensko trajanje zbog koga se produžava momenat za početak suđenja - rekao je Vulin za TV Pink.

Prema rečima ministra Vulina, razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuka i Marka Miljkovića primećeno je u celoj Evropi, a srpskoj policiji, kako je kazao, na izuzetnom uspehu čestitali su Evropol i druge partnerske službe, jer je bilo teško poverovati da postoji kriminalna banda sa takvom surovošću.

Komentarišući puštanje iz pritvora bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, Vulin je rekao da je to bila potpuno zakonita odluka jer za krivično delo za koje je Hrkalovićeva osumnjičena, propisan je maksimalan pritvor od 30 plus 30 dana.

- Mi se ne bavimo osvetom, nego zakonom. Pritvor nije kazna, uslov za ukidanje pritvora Hrkalovićevoj je bio saslušanje svih svedoka, da ne bi mogla da utiče na njih. Nakon što su svedoci saslušani, nema šta da radi u pritvoru - rekao je Vulin, i dodao da je optužni predlog podignut i da se čeka optužnica.

Na pitanje kako komentariše istupanje pojedinih policajaca u javnosti koji su pričali o malverzacijama kojima su bili podvrgnuti kao pripadnici MUP u vreme kada je Hrkalovićeva bila državna sekretarka, Vulin je rekao da se svaka takva izjava istražuje i proverava. Dodao je da su osim Hrkalovićeve, optužena još dva policajca i naglasio da niko u policiji ne sme da misli da će protekom vremena njegova saradnja sa Belivukom ili bilo kakvo kršenje zakona biti zaboravljeni.

Naglasio je da ukoliko imaju bilo kakvu komunikaciju sa kriminalcima, policajci moraju to da prijave svom starešini, a ko ne prijavi, znači da ima razlog za to:

- Policajci nisu obični ljudi, moraju da vode računa sa kim sede i sa kim se nalaze i da ne postanu opravdanje nekom kriminalcu.

Na pitanje da li deli mišljenje premijerke Ane Brnabić koja ne isključuje mogućnost sabotaže u TE "Nikola Tesla", Vulin je rekao da će to komentarisati kada MUP bude imao bilo kakvu informaciju. Ministar je naglasio da treba utvrditi odgovornost svih za nestanak struje i grejanja. Primetio je i da je kada je reč o tom problemu fokus ponovo usmeren na Vučića, a ne na resornog ministra i ostale članove Vlade.

- Vučić ima veliku manu da dozvoljava da tuđi problemi postaju njegovi i da ih preuzima na sebe, a sa druge strane spreman je da rešava probleme sa kojima nema nikakve veze. Fokus se ponovo usmerio na njega, niko ne pita resornog i ostale ministre, na kraju je on kriv za sve - rekao je Vulin i dodao da i kada Vučić obezbedi najpovoljniju cenu gasa u Evropi, kritičari pitaju šta se meša i gde su mu ustavna ovlašćenja, a on rešava probleme.

MARKOVIĆ UVREDAMA LEČI KOMPLEKSE

PREDSEDNIK Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarisao je i skandaloznu izjavu reditelja Gorana Markovića rečima da on "ima pravo da svoje komplekse leči u javnim obraćanjima, ima pravo da vređa, ima pravo da mašta o masovnim streljanjima njegovih političkih neistomišljenika, ali i svi koji su predmet njegovih maštanja i kompleksa, imaju pravo da mu odgovore. I medicinski i politički".

On je istakao da je "Marković ljut na vlast, ljut na Aleksandra Vučića, mrzi mene, a dobro se oseća samo kada priča o streljanju, krvi na ulicama i razbijenim glavama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)