PRALE KRVAVI NOVAC MUŽEVA? Supruge Marka Miljkovića, Veljka Belivuka i Filipa Ivanovskog u Tužilaštvu za organizovani kriminal

E. H.

09. 12. 2021. u 21:42

PO nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u sklopu finansijske istrage protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u četvrtak su uhapšene njihove supruge Bojana Belivuk i Tanja Miljković, Belivukova tašta Snežana Đ., kao i Marija M., nevenčana žena Filipa Ivanovskog, jednog od pripadnika grupe. One se sumnjiče da su pomagale u pranju novca stečenog kriminalnim aktivnostima, odnosno da se na njihova imena vode nepokretnosti, automobili, bankarski računi...

ПРАЛЕ КРВАВИ НОВАЦ МУЖЕВА? Супруге Марка Миљковића, Вељка Беливука и Филипа Ивановског у Тужилаштву за организовани криминал

Foto: Z. Jovanović

Za sada, reč je o nekoliko stanova i objekata, za koje ne postoje dokazi da su stečeni od legalno zarađenog novca. Reč je o kućama u Čačanskoj ulici, na Zvezdari, stanu u blizini ovih zdanja, kao i o stanu u Pančevu, koji se vodi na nevenčanu suprugu Filipa Ivanovskog.

Prema gruboj proceni, ove nekretnine, u ovom trenutku, vrede više od milion evra. Sumnja se da vođe i pripadnici ove kriminalne grupe raspolažu imovinom koja se procenjuje na više desetina miliona evra. Inače, finansijska istraga gotovo od samog hapšenja Belivuka i Miljkovića februara ove godine, prati krivični postupak, koji se vodi u TOK.

O tome je govorio i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, koji je još tada izjavio da se paralelno sa krivičnom istragom protiv organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Belivuk i Miljković, sprovodi i finansijska istraga. Još tada je stavljena zabrana raspolaganja i otuđenja imovine svih osumnjičenih.

Do sada je, prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, doneto nekoliko rešenja o privremenoj zabrani raspolaganja određenim stanovima i objektima u Pančevu, kućama i lokalima u Beogradu, ali i parcelama. Oduzet je i keš, više od sto hiljada evra, a ova mera najviše je "pogodila" Belivuka i Miljkovića, koji su osumnjičeni da su vođe ove grupe.

Istraga, koju vodi MUP Srbije, Jedinica za finansijske istrage, paralelno sa istraživanjem njihovih zločina, došla je do podataka da su pored kuća na Zvezdari, ova dvojica, navodno, na teritoriji Pančeva vlasnici desetak luksuznih stanova, koje su "na silu" uzeli od investitora.

- Bez obzira na to što su pokušali da sakriju vlasništvo nad nekim nekretninama, detaljnim pregledom dokumentacije sav kriminal je izbio na površinu - kaže naš sagovornik, blizak istrazi. - Neki od stanova su nekoliko puta menjali vlasnike, ali se na kraju došlo do Belivuka ili Miljkovića ili njihovih bliskih srodnika.

Ovo se posebno odnosi na kuće u Čačanskoj ulici, na Zvezdari, sazidane jedna pored druge po ugledu na nekadašnju "Šilerovu" zemunskog klana. Miljkovićeva kuća je završena pre hapšenja februara ove godine, i u njoj je živeo sa suprugom i dvoje dece, dok je Belivukova bila u završnoj fazi. On je sa svojom ženom Bojanom i, takođe dvoje dece, stanovao u obližnjoj zgradi. U međuvremenu, dok je u pritvoru, rodilo mu se i treće dete.

Inspektori za istraživanje finansijskog kriminala došli su i do informacije da se stan Filipa Ivanovskog u Pančevu vodi na njegovu nevenčanu suprugu Mariju, sa kojom ima dvoje dece. Ona je u četvrtak ujutru uhapšena u njemu.

POLICIJSKO ZADRŽAVANjE

POSLE krećeg zadržavanja u prostorijama Jedinice za finansijske istrage, Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Đ. i Marija M., prebačene su u prostorije Tužilaštva za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici. Određeno im je zadržavanje do 48 sati, a kasno po podne započelo je njihovo saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024