“PROPEVAĆE” O UBISTVIMA ZA BLAŽU KAZNU: Još dvojica iz grupe Belivuka i Miljkovića nude saradnju Tužilaštvu

E. H.

04. 12. 2021. u 08:00

DVOJICA pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ponudila su saradnju Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) u zamenu za povoljniji status - nezvanično saznaju "Novosti".

“ПРОПЕВАЋЕ” О УБИСТВИМА ЗА БЛАЖУ КАЗНУ: Још двојица из групе Беливука и Миљковића нуде сарадњу Тужилаштву

Foto MUP

Prema našim informacijama, oni su na dobrom putu da postanu svedoci-okrivljeni, koji će, pored Bojana Hrvatina, doprineti da se rasvetle još neka ubistva, pa bi zbog saradnje mogli da računaju na blažu kaznu.

Pored istrage sedam ubistava, policija i tužilaštvo su zahvaljujući spremnosti ove dvojice na pragu da rasvetle i likvidaciju Aleksandra Halabrina (25). Do sada su prikupljeni dokazi za otmicu i zverska ubistva Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana LJepoje.

- Pored svedočenja ovih optuženih, došlo se i do materijalnih tragova, pored ostalog, i posredstvom međunarodne pravne pomoći - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Očekujemo da nam uskoro stigne novi "kontingent" monstruoznih fotografija, koje su članovi grupe razmenjivali posredstvom "Skaj" aplikacije. One su sačuvane na zaštićenoj platformi, koja je otvorena.

Uskoro bi, pored Halabrina, mogla da se rasvetli i sudbina nestalog Mirka Kojića, investitora sa Zvezdare i kuma Marka Miljkovića. On je, kako se sumnja, jedna od prvih žrtava ove kriminalne ekipe. Kojić se sa Belivukom i Miljkovićem našao i na optužnici za ubistvo Vlastimira Miloševića, takođe Miljkovićevog kuma, januara 2017. godine, ali su sva trojica odlukom suda, i uz obilatu pomoć određenih struktura iz tadašnjeg vrha MUP Srbije, pravosnažno oslobođeni krivice.

Halabrin je nestao 20. marta 2020. u Beogradu. NJegovo telo pronađeno je 16. maja iste godine u okolini Sopota. Obdukcija je potvrdila da je ubijen hicem u glavu. Posmrtne ostatke ovog mladića iz sela Janošik, nadomak Plandišta, pronašao je čuvar koza u sopotskom mestu Parcani. Bilo je spakovano u najlon i zakopano, ali se pretpostavlja da su ga nanjušile životinje i dopola izvukle iz jame. Tako je i pronađen.

- Postoje indicije da je Halabrin ubijen u kući strave u Ritopeku, a da je onda neko od pripadnika grupe dobio zadatak da ga negde odnese i zakopa - navodi naš sagovornik. - Uklanjanje tela je dosta traljavo urađeno, grob je plitko iskopan i zveri su ga nanjušile. Navodno, Belivuk i Miljković su bili jako ljuti na saradnike zbog tog loše urađenog posla. Kasnije su, kako se sumnja, tela svojih žrtava uklanjali mašinom za mlevenje mesa, jer su se bojali da se ne pojave dokazi kao u slučaju ovog mladića.

NASTAVAK POSTUPKA U CRNOJ GORI

SPECIJALNI državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i njegov najbliži saradnik Saša Čađenović po povratku iz Beograda nastavili su istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Radoja Živkovića, osumnjičenih za težak zločin. Oni se terete da su u naselju kod Spuža ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a kidnapovali Mila Radulovića Kapetana.

- Potpuno je poštovana procedura i sada se stiču uslovi za nastavak postupka - rekao je Katnić po dolasku u Podgoricu. - Domaćini u Srbiji su bili sjajni, urađeno je sve što treba. Mi smo dobili što smo hteli, oni su dali izjave i stiču se uslovi da se nastavi postupak.

Trojica osumnjičenih, osim Živkovića, koji je u bekstvu, negirala su delo i odbila da odgovaraju na pitanja tužioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)