UČESTVOVALI u UBISTVU MITIĆA? Lisice za Senada Rešovića i Dejana Mihajlovića iz Belivukove grupe

E. H.

18. 10. 2021. u 21:31

U nastavku istrage protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije u ponedeljak su uhapsili Senada Rešovića i Dejana Mihajlovića. Oni su osumnjičeni da su učestvovali u otmici i ubistvu Nikole Mitića (33).

УЧЕСТВОВАЛИ у УБИСТВУ МИТИЋА? Лисице за Сенада Решовића и Дејана Михајловића из Беливукове групе

Foto: Nestali Srbija

Dvojica pripadnika ove ekipe privedena su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) i protiv njih će biti podneta krivična prijava koja će biti sastavni deo proširenja istrage protiv Belivuka i Miljkovića. Osim za Mitića, ovo tužilaštvo i operativci SBPOK pripremaju dokaze i za smrt mladića iz Resnika Gorana Mihajlovića (22). Rešenje o proširenju istrage se očekuje za nekoliko dana.

Nestanak Nikole Mitića prijavljen je 10. avgusta prošle godine. On je tog popodneva izašao iz kuće da se sretne sa sestrom, ali na zakazani sastanak nikada nije stigao. Signal Mitićevog mobilnog telefona poslednji put je registrovan u 17 časova tog dana.

- Mitić je bio blizak sa Lazarem Vukićevićem - navodi naš sagovornik iz istrage. - Belivuk, Miljković i ostali su probali preko Nikole da dođu do Lazara, ali on nije hteo da oda druga. Onda su oteli i ubili njega. Inače, njih dvojica su bila u sukobu i sa Nikolom Vučevićem, Džonijem sa Vračara.

O otmici Nikole Mitića u prvo vreme gotovo da se nije ni znalo, jer je javnost brujala o nestanku Gorana Veličkovića Goksija, nedelju dana ranije. On je kidnapovan i ubijen 3. avgusta gotovo u isto vreme.

- Mitić je bio povezan i sa Ljubomirom Markovićem Kićom, koji je ubijen novembra 2019. godine - ističe naš sagovornik. - Sada se istražuje da li i iza tog ubistva stoji Belivukova i Miljkovićeva kriminalna grupa. Sa njima je bio i Lazar, koga su, takođe likvidirali.

Inače, prema operativnim saznanjima policije, Mitić se sukobio sa Vukovićem pošto je ovaj silovao njegovu tadašnju devojku. Na izdržavanju kazne u Padinakoj Skeli, upoznao se i zbližio sa Lazarom Vukićevićem, koji je robijao zbog pucanja i ranjavanja Vušovića. Sukob sa istim čovekom ih je spojio, ali očigledno i odveo u smrt.

Rešović, koji se sada tereti da je sa Mihajlovićem, učestvovao u ubistvu Nikole Mitića, bio je istaknuti član Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe. Njegova zaduženja su se odnosila na obezbeđivanje beogradskih splavova, čiju su "zaštitu" preuzimali Velja Nevolja i njegova desna ruka Miljković.

PROTIV Dijane Hrkalović, bivše sekretarke MUP Srbije, kako saznaju "Novosti", očekuje se, takođe, proširenje istrage. Ona se sada tereti da je počinila krivično delo trgovina uticajem. Sumnjiči se da je uticala na dostavljanje dokaza protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića Koje, koji su bili optuženi za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića. Ovaj zločin je poznat kao "ubistvo na šinama".

Narednih dana javnost će biti obaveštena za koja se još dela sumnjiči Hrkalovićeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)