PRED PENZIJU PIPKAO DETE? Ovo je uhapšeni niški vaspitač, osumnjičen za nedozvoljene polne radnje nad petogodišnjom devojčicom! (FOTO)

J. Ć.

02. 12. 2021. u 21:20

VASPITAČ Dečjeg kulturnog centra u Nišu Vladimir P. (64) uhapšen je jutros zbog sumnje da je tokom ove godine u više navrata neprimereno dodirivao i ljubio petogodišnju devojčicu, zbog čega se sumnjiči za nedozvoljene polne radnje.

ПРЕД ПЕНЗИЈУ ПИПКАО ДЕТЕ? Ово је ухапшени нишки васпитач, осумњичен за недозвољене полне радње над петогодишњом девојчицом! (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

Ona je ispričala roditeljima šta joj se dogodilo, nakon čega je čitav slučaj prijavljen policiji.

Roditelji, čija deca idu u vrtić pri ovoj ustanovi, sa nevericom su dočekali ovu vest.

Oni čiji su mališani u grupi kod uhapšenog vaspitača, zatražili su hitan susret sa direktorkom ustanove, ali juče, vidno uznemireni, nisu želeli da komentarišu o čemu se govorilo na sastanku. Ništa manje zabrinuti nisu ni roditelji dece iz drugih grupa, jer se, kako saznajemo, sumnja da su se slične situacije ponavljale više puta ove godine.

- Znamo tog vaspitača, viđamo ga stalno - kaže jedan od roditelja, Milan Krstev.

- Nije prijatno kad se ovakve stvari dešavaju tamo gde naša deca treba da budu sigurna i bezbedna.

Foto: J.Ć.

Direktorka DKC Niš, Sandra Petković kaže da je njihov kolega dugogodišnji radnik Ustanove pred penzijom, i da niko od osoblja nije primetio ništa sumnjivo u njegovom ponašanju što bi ukazivalo na to da su deca na bilo koji način ugrožena.

NIŠTA NISAM PRIMETIO

- Radio sam sa njim skoro dve godine. Zajedno smo bili raspoređeni u istoj igraonici i nisam primetio da radi ništa neprimereno. To su mala deca, od tri do pet godina. Kada god bi neko dete plakalo, on je bio vrlo prisan i prijatan sa njima, ali nikada nisam primetio da je uradio nešto neprimereno. Deca ga vole - tvrdi Marko Dinić, vaspitač DKC.

- Taj čovek radi kod nas 36 godina, do penzije mu je ostalo deset meseci. Radno mesto mu je u našoj ustanovi, u parku Čair, poslednjih godina bio je angažovan u kreativnim radionicama. To je rad sa decom kroz različite aktivnosti. U tom segmentu našeg rada imamo dosta saradnika, jer se mi ne bavimo čuvanjem dece već razvijanjem njihovih interesovanja. On je deci držao likovno obrazovanje, učio ih je crtanju, a osim toga radio je kao saradnik na prijemu mališana. Nikada nijednu prijavu niti žalbu na njega nismo dobili - kaže Petković.

Kako saznajemo, istražni organi uveliko rade na rasvetljavanju ovog dela, angažovani su i psihijatri i psiholozi, s obzirom na to je optužbe iznelo petogodišnje dete, te da za sada, nema drugih dokaza koji bi teretili vaspitača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)