ZABRANA NAPUŠTANJA BORAVIŠTA: Milan R. (26) iz Bača osumnjičen za paljenje automobila u Novom Sadu saslušan u tužilaštvu

Lj.P.

26. 10. 2021. u 14:28

REŠENjEM sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, Milanu R. (26) iz Bača, osumnjičenom za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti, nije određen pritvor.

ЗАБРАНА НАПУШТАЊА БОРАВИШТА: Милан Р. (26) из Бача осумњичен за паљење аутомобила у Новом Саду саслушан у тужилаштву

Arhiva

Njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici.

Sud je, kako je „Novostima“ kazala Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu, doneo takvu odluku smatrajući da se izricanjem ovakve mere može ostvariti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

U Osnovnom javnom tužilaštvu navode da su sudu predložili da se osumnjičenom odredi pritvor od 30 dana, ali da je to odbijeno, i da će se u propisanom roku žaliti na u odluku.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak je uhapšen pod njumnjom da je 7. oktobra u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu, na parkingu izazvao požar na dva skupocena automobila marke „bmvx5“ i „mercedes“, A klase, koja su u potpunosti izgorela. Vozila su u vlasništvu porodice devojke U.J. (23) iz Novog Sada, koja je pre toga policiji prijavila sugrađanina Slobodana Milutoinovića Snajpera, sa kojim je bila u emotivnoj vezi, da je maltretirao i tukao, posle čega je on uhapšen, i od tada se nalazi u pritvoru.

Pričinjena je velika materijalna šteta, i niko nije povređen, a porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi i navodno su parking mesta zakupljena za ta dva vozila.

Vatra na automobilima je buknula pola sata iza ponoći, a na snimku koji se sutradan ujutro pojavio na društvenim mrežama, vidi se da parkiranim automobilima na pomenutoj adresi prilazi muškarac sa kapuljačom na glavi, a ubrzo zatim staje u ulaz u zgradu.

Kada su se prolaznici udaljili odatle, on prilazi kolima, i benzinom iz flaše najpre poliva crni automobil, a zatim i crveni, parkiran pred.

Buknuo je plamen, a nepoznati je pobegao odatle. Na snimku se još vidi, da mu se zapalila patika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Piloti "miga 21" pre smrti učinili sve da spreče veću tragediju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati