HAPŠENJE ZBOG MALVERZACIJA NA TEHNIČKOM PREGLEDU: Muškarac osumnjičen da je izdavao registracione listove za vozila koja nisu pregledana

Novosti online

25. 10. 2021. u 14:02

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Policijskom stanicom Vršac i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su M. U. (1975), zaposlenog u privrednom društvu „Semafor-auto“ iz Vršca, zbog sumnje da je malverzacijama u vezi sa tehničkim pregledima prisvojio 403.200 dinara.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ МАЛВЕРЗАЦИЈА НА ТЕХНИЧКОМ ПРЕГЛЕДУ: Мушкарац осумњичен да је издавао регистрационе листове за возила која нису прегледана

Ilustracija/Foto: I. Mitić

On se tereti da je od 1. avgusta do 30. septembra ove godine vlasnicima 56 motornih vozila izdao registracione listove i omogućio registraciju, iako navedena vozila nikada nisu pregledana niti su bila na liniji tehničkog pregleda, dok je od vlasnika tu uslugu naplaćivao 7.200 dinara i novac zadržavao za sebe.

M. U. je, kako se sumnja, da bi prikrio izvršenje krivičnog dela stvarao viškove ID brojeva u elektronskom sistemu, na taj način što je, kada bi se neko vozilo pojavilo na registracionoj liniji i zadužilo ID broj, a za njega bila utvrđena tehnička neispravnost i potom bilo vraćeno da se nedostaci otklone, on u sistemu zadržavao te ID brojeve.

ID brojeve je potom, kako se sumnja, koristio za sačinjavanje registracionih listova za 56 vozila koja nisu pregledana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Policija odvodi suprugu osumnjičenog Gorana DŽonića na ispitivanje

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)