NA TERET JOŠ DVA UBISTVA: U TOK stigla nova prijava protiv Belivuka, Miljkovića i njihove ekipe

E. H.

19. 10. 2021. u 21:33

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal dobilo je u utorak novu krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njihove kriminalne grupe zbog otmica i ubistava Nikole Mitića (33) i Gorana Mihajlovića (22).

НА ТЕРЕТ ЈОШ ДВА УБИСТВА: У ТОК стигла нова пријава против Беливука, Миљковића и њихове екипе

Foto: D. Milovanović

Istraga protiv njih će odmah biti proširena za prvi zločin, dok se za drugi, kako saznajemo, nastavljaju dodatne istražne radnje.

Za otmicu i likvidaciju Mitića, pre dva dana je uhapšen Senad Rešović (33), zvani Seki, visokorangirani pripadnik ove kriminalne grupe. On je, kako se sumnja, učestvovao u kidnapovanju ovog mladića 10. avgusta prošle godine ispred rezidencije američke ambasade na Dedinju. Kako je otkriveno, Mitić je odveden u Ritopek, gde je brutalno ubijen.

Pored Rešovića, za ovaj zločin osumnjičeni su i vođe i drugi pripadnici "Principa" Veljko Belivuk, Marko Miljković, kao i M. B., D. T., V. D., N. S., S. L., V. G., A. S. i B. H.

Mitić je tog 10. avgusta trebalo da se oko 16 sati nađe sa sestrom, ali na zakazani sastanak nije došao. Njegov mobilni telefon je isključen oko 17 sati. Sumnja se da je nekoliko sati kasnije i ubijen u okolini Beograda. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Belivuk i Miljković su, navodno, naredili ubistvo Mitića zbog njegove bliskosti sa Lazarom Vukićevićem.

Inače, Rešović je po nalogu Belivuka i Miljkovića obezbeđivao i beogradske splavove, kao i lokale kojima su oni pružali "zaštitu". Policija sumnja da je za račun grupe organizovao i rasturanje narkotika po ovim ugostiteljskim objektima. Važio je za istaknutog člana ove grupe, a reč je, kako saznajemo, o višestrukom izvršiocu teških krivičnih dela.

Kao i ostale pripadnike ove organizovane kriminalne grupe, zastupa ga advokat Dejan Lazarević. Prema nezvaničnim saznanjima, Rešović nije želeo da odgovara na pitanja inspektora SBPOK, ali prikupljeni dokazi ga teško terete. On je u utorak priveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje, gde se branio ćutanjem. Na predlog Tužilaštva određen mu je pritov do 30 dana.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA) i Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) nastavljaju akciju na razbijanju ove kriminalne grupe. Nastavljaju se privođenja, kao i razotkrivanja ostalih nedela Belivukove i Miljkovićeve ekipe.

- Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira na to da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP i SBPOK što ne odustaju i ne zaboravljaju - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

HAPŠENjE ZA RADOJEVIĆA

U Ponedeljak je uhapšen i Dejan Mihajlović (32), zbog sumnje da je jedan od onih koji su učestvovali u ubistvu navijača Zvezde iz Koteža Zdravka Radojevića, za šta je već podignuta optužnica. Ubistvo se dogodilo 10. novembra prošle godine, a Mihajlović je u utorak saslušan u TOK, a kako saznajemo, branio se ćutanjem. Nakon toga određen mu je pritvor.

NESTANAK MIHAJLOVIĆA

GORAN Mihajlović nestao je aprila 2019. godine. Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka, sama je krenula u potragu za prvencem. O svojim saznanjima govorila je za "Novosti":

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Njegova supruga Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji.

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod druga. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka, kao da je u zemlju propao.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu zgrade, u kojoj je živeo Darko Elez.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista