ŠEF U POLICIJI SKINUO ZABRANU ULASKA? Bivši vrh policije Crne Gore na tapetu zbog Belivuka i Miljkovića

S. ĐOKIĆ

15. 10. 2021. u 07:00

Enis Baković, nekadašnji šef crnogorske kriminalističke policije dao je usmeni nalog svojim službenicima da ozloglašene Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića skinu sa mera zabrane ulaska u Crnu Goru.

ШЕФ У ПОЛИЦИЈИ СКИНУО ЗАБРАНУ УЛАСКА? Бивши врх полиције Црне Горе на тапету због Беливука и Миљковића

Enis Baković

To, kako nezvanično, ali pouzdano saznajemo, proizilazi iz izjava koje su neposredno nakon privođenja dali šef Sektora za suzbijanje opšteg kriminaliteta Crne Gore Aleksandar Bošković i njegov kolega Saša Đurović.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) naložilo je policiji da uzme izjave od Bakovića, ali i dostavi određenu dokumentaciju od MUP i Uprave policije. Analizom svih prikupljenih dokaza ocenjeno je da nema osnovane sumnje da su Bošković i Đurović, koji su prethodno uhapšeni po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Oni su potom pušteni na slobodu.

Neposredno pre toga, u razgovoru za "Novosti", Baković je kazao da su uhapšeni policijski službenici nevini i da su baš kao i on, dok je obavljao funkciju šefa kriminalističke policije, radili sve po zakonu i u skladu sa propisima:

- O svemu ću se detaljno izjasniti pred nadležnim organima. Stojim im na raspolaganju, a na njima je da ispitaju i utvrde sve činjenice, pa i to kako je i po čijem nalogu došlo do ukidanja mera zabrane ulaska koje su bile donete za Belivuka i Miljkovića.

Baković nije želeo da komentariše da li je lično dobio nalog da se ukinu zabrane ulaska ozloglašenim kriminalcima bliskim "kavačkom klanu". Povodom ovog slučaja izjavu je dala i policijska službenica S. I., protiv koje je državni sekretar MUP Rade Milošević podneo prijavu. Ona je u vreme skidanja zabrana bila na bolovanju, pa je posle date izjave puštena da se brani sa slobode.

Iz Specijalnog tužilaštva pojašnjavaju da je krivična prijava, koju je podneo Milošević, pridodata predmetu, u kom je i Zoran Lazović, pomoćnik direktora policije. Protiv njega je prijavu podneo lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Dok nadležni organi ćute o ovom slučaju, neki političari već aludiraju na krivca.

- Da nije slučajno Zoran Lazović, koji nas je ubeđivao da Belivuk i Miljković nisu bilo kakva opasnost po Crnu Goru i njene građane - napisao je na svom tviter-nalogu Danilo Šaranović iz Demokrata.

U svom stilu, jedan od lidera DF-a Milan Knežević, na isti način predložio je kako da se reši ovaj slučaj:

- Ne treba nam Poaro. Uhapšeni inspektori treba da kažu da su dobili naređenje od Enesa Bakovića, onda kad se uhapsi Enes, on da kaže da je njemu to naredio Zoran Lazović. A onda Zoki, kog ne smeju hapsiti, da kaže ko ga je zvao iz Srbije da se skine zabrana Belivuku.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i sa Lazovićem, koji je u kratkom telefonskom razgovoru kazao da nikada nije, pa tako neće ni sada putem medija komentarisati izjave političara. Dodaje da će se, ukoliko ga dobije, odazvati pozivu nadležnih organa i dati izjavu.

U krivičnoj prijavi Miloševića navodi se da je 28. decembra prošle godine u jutarnjim satima sa službenog računara S. I., bez pravnog osnova, deaktivirana zabrana ulaska u Crnu Goru za Belivuka i Miljkovića:

- Postoje osnovi sumnje da je S. I., samoinicijativno ili po nečijem nalogu, zloupotrebom službenog položaja omogućila licima čiji je ulazak u Crnu Goru zabranjen, da nesmetano uđu i tako im pribavila korist.

SUMNjE

BELIVUKU i Miljkoviću mera zabrane je bila izrečena iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti. Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko zasada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika "škaljarskog klana" Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, kao i otmicu Mileta Radulovića, Mileta Kapetana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu