UHAPŠENA BANKARSKA SLUŽBENICA U NIŠU: Osumnjičena da je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 212.366 evra

J.Ćosin

06. 08. 2021. u 21:52

POLICIJA je uhapsila 46-godišnju Nišlijku zbog sumnje da je u periodu od 2010. do 2021. godine radeći kao kooridinator u jednoj banci u Nišu nekoliko puta vršila neovlašćene isplate i transfere sa deviznih računa pet klijenata falsifikujući njihov potpis.

УХАПШЕНА БАНКАРСКА СЛУЖБЕНИЦА У НИШУ: Осумњичена да је себи прибавила противправну имовинску корист од око 212.366 евра

Foto: Depositphotos

 Pritom im je izdavala fiktivne račune da su novac ponovo ostavili na štednju. Na taj način je pribavila oko 212.366 evra.

Policija je u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Nišu uhapsila 46-godišnju D. Ć. koja se tereti da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, ona je u periodu od 2010. do 2021. godine, radeći kao koordinator u jednoj banci u Nišu, u više navrata vršila neovlašćene isplate i transfere sa deviznih štednih računa pet klijenata jedne banke, falsifikujući potpise klijenata na nalozima za isplatu i za prenos novca - navode u saopštenju.

Dodaju i da se sumnja da je izdavala fiktivne ugovore klijentima da su novac ponovo deponovali na štednju, iako je znala da u trenutku zaključenja ugovora novac ne postoji na njihovim računima, nakon čega je prisvojila isplaćeni devizni novac koji joj je poveren u radu.

Na ovaj način D. Ć. je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 212.366 evra, i tako oštetila banku u visini uvećanog navedenog iznosa za uračunatu kamatu po fiktivnim ugovorima, koja se procenjuje na oko 238.359 evra - dodaju.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)