OGNJENU PRODUŽEN PRITVOR: Porodica i prijatelji tvrde da je momak optužen za ubistvo Alekse Stojmenovića sve labilnije

J. Ć.

22. 07. 2021. u 13:24

NAKON što je Viši sud u Nišu na još trideset dana produžio pritvor Ognjenu P. (18) iz Aleksinca, osumnjučenom da je polovinom maja u tuči teško povredio Aleksu Stojmenovića (25) koji je ubrzo nakon toga preminuo, ispred niške Palate pravde treću nedelju zaredom okupili su se u četvrtak njegovi prijatelji i porodica sa zahtevom da se optuženi brani sa slobode.

ОГЊЕНУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР:  Породица и пријатељи тврде да је момак оптужен за убиство Алексе Стојменовића све лабилније

Foto: J. Ćosin

- Naš drug nije kriv, pustite nam druga - poručili su na protest drugari.

Iz Višeg suda u Nišu potvrđuju da je 16. jula doneta odluka da je pritvor produžen za još 30 dana i da je najduže trajanje do 15. avgusta ove godine, pa okupljeni od nadležnih traže da ubrzaju proces i pronađu pravog krivca. Ističu da je osumnjičeni mladić psihički sve labilniji i da su zabrinuti za njegovo zdravlje.

Prijatelj porodice Dragan Aleksić smatra da uslovi koji su navedeni u rešenju za pritvor više ne stoje i smatra da Ognjen treba da se brani sa slobode.

Svima je na umu da je on već treći mesec u pritvoru. Svi uslovi koji su navedeni u rešenju za pritvor više ne stoje. Uticaj na svedoke ne stoji, jer su svedoci saslušani. Uticaj na javno mnjenje više ne stoji, jer je javno mnjenje već upoznato. Smatramo da Ognjena treba da puste da se brani sa slobode, jer tok procesa će ići i ako on bude na slobodi, a u prvom redu je njegovo zdravstveno stanje jer on ima samo 18 godina i nikada nije bio u ovakvoj situaciji - navodi Aleksić.

Foto: J. Ćosin

Ognjenova majka Danijela kaže da je njeno dete koje je već tri meseca u pritvoru psihički sve labilniji i da su svi zabrinuti za njegovo zdravlje.

- Ovim putem zahtevamo da se sve ovo malo ubrza, da se nađe pravi krivac, da se ne prikriva istina i da se neke stvari koje se vide na snimcima kamera ne guraju u stranu. Fali čitavih 89 sekundi sa snimka, i to deo gde je neko prišao i udario pokojnika flašom. Mislim da bi se u tom delu tačno videlo ko je to učinio - kaže majka optuženog Danijela P.

Aleksa je, podsetimo, stradao kao gost na proslavi rođendana, nakon samo jednog udarca ostao je bez svesti, a na njemu nije bilo fizičkih tragova nasilja, niti krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)