INSPEKTOR SBPOK-A OSTAJE IZA REŠETAKA! Stoliću određen pritvor do 30 dana

Tanjug

12. 06. 2021. u 14:30

VIŠI sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana inspektoru za krvne i seksualne delikte u SBPOK Božidaru Stoliću osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja.

ИНСПЕКТОР СБПОК-А ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА! Столићу одређен притвор до 30 дана

Foto: Novosti

On se prethodno na saslušanju pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda je na predlog tužilaštva doneo rešenje kojim je Stoliću odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo u kratkom roku.

Na ovo rešenje Stolić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja, saopštio je sud.

Stolića tužilaštvo tereti za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Portparol tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da će se postupak protiv njega nastaviti i biće preduzete potrebne dokazne radne.

Stolić je uhapšen u četvrtak uveče.

Pojedini mediji su preneli da je on prenosio informacije “kavačkom klanu", odnosno osumnjičenima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)