TROJICA PRIZNALA DAVANJE MITA: Miroljub Jevtić sve negirao

Tanjug

31. 05. 2021. u 15:02

TROJICA okrivljenih za davanje mita bivšem direktoru JP Infrastruktura železnice Miroljubu Jevtiću priznala su krivicu i zaključila sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu čega im je sud izrekao presude koje su postale pravosnažne.

ТРОЈИЦА ПРИЗНАЛА ДАВАЊЕ МИТА: Мирољуб Јевтић све негирао

Foto: Tanjug

Jetvić je na početku suđenja u februaru negirao optužbe za davanje mita, a sada je ostao jedini optuženi u tom postupku.

Prema sporazumu sa tužilaštvom zbog krivičnog dela davanje mita članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću izrečena je kazna od 11 meseci zatvora, potvrđeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Advokatima iz Novog Sada Vladimiru Kostiću i Zoranu Stojanoviću, optuženim za pomaganje u davanju mita, izrečene su uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere od dve godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom tereti Jevtića za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Sumnja se da je on neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP Infrastruktura železnice po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima kao mito i preko posrednika davali Jevtiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)