ZNAO DA MU SE SPREMA LIKVIDACIJA: Počelo suđenje Siniši Šakiću za ubistvo Slaviše Ćuluma

O.Matavulj

24. 05. 2021. u 16:34

Slaviša Ćulum, koji je iz zasede ubijen 15. maja prošle godine, pre izlaska iz zatvora u Foči saznao je da mu se u Banjaluci sprema likvidacija.

ЗНАО ДА МУ СЕ СПРЕМА ЛИКВИДАЦИЈА: Почело суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума

Foto : MUP

To je u Okružnom sudu u Banjaluci ispričala Slavišina majka Slavica Maletić na suđenju Siniši Šakiću Kinezu optuženom da je, zajedno s NN osobom, isplanirao i izvršio zločin.

- Ubistvo su spremali Siniša Šakić i Jovan Jošilo, koji su braća po zlu. Neki momak je, prilikom posete zatvoru, Slaviši rekao da je bio na slavi na kojoj se to pričalo. Tu je bio Jošilo koga su pitali da li se plaši Slavišinog izlaska iz zatvora, a on je odgovorio: ”Što bi se bojao, mogu nekoga platiti da ga likvidira” - rekla je Maletićeva, kojoj je 2010. godine ubijen i mlađi sin Nedeljko Ćulum.

U toj pucnjavi je učestvovao prozvani Jošilo, koji je oslobođen krivice jer je pucao u nužnoj odbrani, dok su Slaviša, Dejan Kostić i Dejan Čajić osuđeni za pokušaj Jošilovog ubista.

Maletićeva tvrdi da je neko dolazio Slaviši da pita koliko novca traži da ne osveti Nedeljkovo ubistvo.

- Novac je nudio Jošilo, a Slaviša je odgovorio da mu brat nije na prodaju. NJega je Nedeljkova smrt slomila. Govorio je da bi mu draže bilo da je ubijen on - tvrdi Maletićeva.

Ona kaže da se Slaviša u zatvoru promenio, da se okrenuo veri i molitvi, te da je želeo da se posveti svom i Nedeljkovom sinu.

- Govorio je da, po izlasku iz zatvora, nikog neće dirati. Bio je svestan da Nedeljka ništa neće vratiti, čak i ako ih sve pobijemo - rekla je Maletićeva.

Ispričala je svoja saznanja o sukobu između Slaviše i optuženog Šakića, koji su ranije bili prijatelji. Međutim, uzrok sukoba nije znala, sem da je Slaviša u tim obračunima ranjen.

- Slaviša je očekivao napad, ali ne takav. Kukavički, s leđa. To je jadno i bedno! Neka se stide. Moju decu ništa ne može vratiti. Tražim najstrožije kažnjavanje optuženog - rekla je Maletićeva.

Govoreći o danu Slavišinog ubistva, prisetila se da su zajedno doručkovali i on je ”golfom 6” krenuo na bratov grob, a kasnije su se trebali naći kod Slavišine polusestre.

- Znao je da je ugrožen i izbegavao da se neko s njim vozi. Nakon što je otišao putem čula sam pucnjavu, ali na to nisam obratila pažnju. Nešto kasnije sam krenula putem i naišla na njegov izrešetani ”golf”. Slaviša je nepomično sedeo - kroz suze je govorila Slavica, navodeći da je nazvala policiju i da su naišle komšije koje joj nisu dale da prilazi govoreći da je Slaviša mrtav.

Foto : MUP

Sličan iskaz je dao i njen suprug, Slavišin očuh Branislav Maletić, navodeći da je njene sinove othranio kao svoje.

- Slaviša se u zatvoru popravio i to nakon što je shvatio da mu ništa neće vratiti brata. Ali je imao predosećaj da će mu se nešto dogoditi. Govorio je da će ga rafalom negde saseći, da li sutra, za mesec, godinu... Znao je reći da ima dve opcije: Da se vrati u Foču ili da ga nađu kao džukelu u kanalu. Izabrao je ovo drugo - rekao je Branislav Maletić.

Širok krug neprijatelja

Željko Savković, koji se pre smrti družio sa Slavišom, ispričao je da je ubijeni imao širi krug neprijatelja i da je, iz bezbednosti, nosao pištolj.

- Bojao se da će Jošilo ili Šakić pucati na njega, ali ne s namerom, već iz straha ako se negde sretnu - rekao je Savković, navodeći da je Ćulum planirao da ide u Francusku da se bavi kriminalom, odnosno drogom i razbojništvima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)