TEŠKO NARUŠIO ZDRAVLJE PET ŽENA: Sutra saslušanje nadrilekara Save Kneževića i njegove majke Danijele

N. B.

24. 05. 2021. u 10:30 >> 11:07

SAVI Kneževiću, maseru iz Batajnice i njegovoj majci Danijeli (49), koji su uhapšeni zbog nadrilekarstva, određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati i oni će biti saslušani sutra.

ТЕШКО НАРУШИО ЗДРАВЉЕ ПЕТ ЖЕНА: Сутра саслушање надрилекара Саве Кнежевића и његове мајке Данијеле

Foto: Printscreen

Dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio im je zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičeni Sava Knežević izvršio produženo krivično delo Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo Teška dela protiv zdravlja ljudi, dok je osumnjičena Danijela Knežević izvršila produženo krivično delo Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću u pomaganju i produženo krivično delo Teška dela protiv zdravlja ljudi u pomaganju.

Osumnjičenom Savi Kneževiću se stavlja na teret da se u neregistrovanoj ordinaciji „Dr Sauvage“ u Beogradu, u vremenskom periodu od 02.01.2020. godine do 08.04.2021. godine, za novčanu naknadu bavio određenom delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

Naime, osuminjčeni Sava Knežević je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, prikrivajući od njih, činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, da bi nakon izvršenih medicinskih zahvata oštećenia izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet oštećenih lica, sve u pomaganju sa majkom osumnjičenom Danijelom. Ona je u navedenom period u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente kojim treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu naknadu, sve to iako joj je bila poznata činjenica da njen sin u neregistrovanoj ordinacaciji radi bez odrovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence.


Osumnjičeni će biti saslušani pred postupajućim zamenikom javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana, nakon čega će u zavisnosti od njihove odbrane, biti doneta odluka o eventualnom predlaganju pritvora kao i o osnovu za predlaganje istog.

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)