"PANCIR S1" U PUNOM SJAJU: Pogledajte kako izgleda obuka za izvođenje protivvazduhoplovnih dejstava (FOTO)

Novosti onlajn

08. 12. 2022. u 23:57

PRIPRADNICI diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanog artiljerijsko-raketnim sistemom „pancir S1“ realizuju intenzivnu obuku za izvođenje borbenih dejstava u defanzivnoj operaciji protivvazduhoplovne odbrane.

ПАНЦИР С1 У ПУНОМ СЈАЈУ: Погледајте како изгледа обука за извођење противваздухопловних дејстава (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuka obuhvata uvežbavanje posluga za borbeni rad i osnovno tehničko održavanje ovog sistema, a realizuje se radi unapređenja sposobnosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.


U fokusu su taktička uvežbavanja borbenih posluga komandnog i borbenog vozila tokom kojih se usavršavaju procedure i proveravaju normirane radnje za posedanje vatrenog položaja, prevođenje sistema u različite stepene pripravnosti, popunu municijom i raketama, te efikasnost otklanjanja eventualnih zastoja i neispravnosti.

Artiljerijsko-raketni sistem za PVD „pancir S1“ jedan je od najboljih i najsavremenijih u svojoj klasi. Njegovim uvezivanjem u sistem protivvazdušne odbrane unapređeni su vatrena moć i manevarske mogućnosti 250. raketne brigade za PVD, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

Šta se desi organizmu kada se odreknemo HLEBA na mesec dana?