KAKAV JE POGLED IZ PILOTSKE KABINE HELIKOPTERA: U toku je redovna letačka obuka na letelici H-145M (FOTO)

Novosti onlajn

07. 12. 2022. u 20:35

NA VOJNOM aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ i u širem rejonu Niša u toku je redovna obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade za izvršavanje letačkih zadataka na helikopterima H-145M.

КАКАВ ЈЕ ПОГЛЕД ИЗ ПИЛОТСКЕ КАБИНЕ ХЕЛИКОПТЕРА: У току је редовна летачка обука на летелици Х-145М (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuka se realizuje s ciljem održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti za izvršavanje namenskih zadataka, kako u povoljnim tako i u složenim meteorološkim uslovima, danju i noću, a prolaze je piloti 119. mešovite helikopterske eskadrile. 

U skladu sa programom obučavanja, piloti u ovom periodu uvežbavaju tehnike i procedure prilikom vanaerodromskog sletanja i poletanja na neobezbeđenom terenu, letenja u niskim zonama, kao i izviđanja i pretrage terena u uslovima smanjene vidljivosti, udara vetra i kiše, koji otežavaju izvršavanje zadataka.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav eskadrile, čiji su stručnost i profesionalizam ključni za ispravnost vazduhoplova i njihovu dostupnost za letenje.

Realizacijom obuke u helikopterskim eskadrilama Vojske Srbije, koja se izvodi po ciklusima tokom cele godine, obezbeđuje se vrhunska obučenost profesionalnog sastava i gotovost za izvršavanje zadataka izviđanja, traganja i spasavanja, transporta vazdušnim putem i pružanja vazduhoplovne vatrene podrške snagama u izvođenju operacija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove