PO NAREĐENJU MINISTRA VULINA: Osnovana Sportska jedinica u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova (FOTO)

Novosti onlajn

08. 04. 2022. u 19:37

PO NAREĐENjU ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, po prvi put je, u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, osnovana Sportska jedinica.

ПО НАРЕЂЕЊУ МИНИСТРА ВУЛИНА: Основана Спортска јединица у оквиру Министарства унутрашњих послова (ФОТО)

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar policije Aleksandar Vulin, koji je danas u Nastavnom centru „Makiš“ uručio rešenja prvim pripadnicima novoformirane Sportske jedinice, istakao je da su država Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeni razvoju sporta, da je u prethodnih godinu i po dana intenzivno ulagano u razvoj sporta u policiji, te da će Sportska jedinica zasigurno doprineti još većoj afirmaciji i popularizaciji sporta u okviru policije, ali i u okviru čitavog srpskog društva.

- Naš primarni cilj je da uspostavimo održivi sistem sporta u policiji koji će biti integralni deo nacionalnog sporta. Svakom pripadniku Sportske jedinice biće omogućeno da se priprema i trenira na adekvatan način, uz najbolje uslove za rad, napredak i razvoj. Daćemo svoj pun doprinos kako biste postizali vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Uveren sam da ćete u narednom periodu najvišim odličjima obradovati Ministarstvo unutrašnjih poslova, baš kao i čitavu državu - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

- Zahvaljujući ekonomskom napretku države i podršci koju imamo od strane predsednika Vučića, Ministarstvo unutrašnjih poslova je sada u prilici da sport učini dostupnim svim svojim pripadnicima. Hoću da sport bude dostupan svakom mom policajcu. Važno mi je da učinimo sve da policijski službenici očuvaju svoje zdravlje, ali mi je isto tako važno da jačamo sposobnosti naših snaga bezbednosti.

- Ovom prilikom hoću da se posebno zahvalim Olimpijskom komitetu, Sportskom savezu Srbije, Bokserskom savezu Srbije, Streljačkom savezu Srbije i svim ostalim granskim nacionalnim savezima na dosadašnjoj zajedničkoj saradnji u cilju razvoja i promocije sporta u Ministarstvu unutrašnjih poslova - istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Prva 24 pripadnika Sportske jedinice osvajači su najviših odličja i medalja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u različitim sportskim disciplinama poput boksa, streljaštva, atletike, karatea i drugih disciplina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)