LETE U PARU I NA MALIM VISINAMA: Letačka obuka na gazelama u 204. vazduhoplovnoj brigadi

Tanjug

28. 01. 2022. u 22:04

NA vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i u širem rejonu Beograda realizuje se obuka pripadnika 204. vazduhoplovne brigade za samostalno izvršavanje posebnih letačkih zadataka na helikopterima „gazela“.

ЛЕТЕ У ПАРУ И НА МАЛИМ ВИСИНАМА: Летачка обука на газелама у 204. ваздухопловној бригади

Foto Tanjug

Obuka se realizuje s ciljem održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti za izvršavanje namenskih zadataka, kako u povoljnim tako i u složenim metereološkim uslovima, danju i noću, a prolaze je piloti 890. mešovite helikopterske eskadrile, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim što ostvaruju potreban nalet na ovom tipu vazduhoplova, piloti se osposobljavaju za grupno letenje na malim visinama po maršruti, realizaciju vanaerodromskog sletanja i poletanja para helikoptera na neobezbeđen teren, u uslovima kada smanjena vidljivost, jednoličnost terena i podizanje snežne zavese otežavaju letenje i izvršavanje zadataka.

U obuku je aktivno uključen i tehnički sastav eskadrile, čiji su stručnost i profesionalizam ključni za ispravnost vazduhoplova i njihovu dostupnost za letenje.

Realizacijom obuke u eskadrili, koja je u ovom periodu težišni zadatak jedinice, unapređuje se osposobljenost njenih pripadnika za izvršavanje zadataka traganja i spasavanja i transporta vazdušnim putem, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest