NA NJIMA JE ODBRANA SRBIJE: Osnovna obuka budućih podoficira RV i PVO (FOTO)

Novosti online

18. 01. 2022. u 21:28

U CENTRU za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u toku je drugi modul osnovne obuke kandidata za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

НА ЊИМА ЈЕ ОДБРАНА СРБИЈЕ: Основна обука будућих подофицира РВ и ПВО (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Na obuci se nalaze kandidati koji su ispunili sve uslove konkursa raspisanog u maju prošle godine i koji su uspešno savladali prvi modul obučavanja za poziv podoficira Vojske Srbije.

U ovom modulu, budući podoficiri Ratnog vazduhoplovstva i PVO usvajaju neophodna vojno-stručna znanja i veštine za pravilno i sigurno komandovanje jedinicama ranga odeljenja, čime stiču uslove za stručno usavršavanje u Centru za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Poslednja faza obuke realizuje se u jedinicama Vojske Srbije, gde se kandidati osposobljavaju za dužnosti tehničara za vazduhoplovne motore, naoružanje i opremu, operatore na radarskim i raketnim sistemima i opšte vazduhoplovne dužnosti.

Kurs za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO traje šest meseci i obuhvata dva osnovna, specijalistički i modul stažiranja. Kandidati koji uspešno savladaju sve module biće  promovisani u čin vodnika i stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ATANASIJEVIĆ STAO NA LUDI KAMEN: Srbin oženio bugarsku odbojkašicu Elitsu Veslvu