LEPOTA SRPSKE TRADICIJE: Održano prelo posvećeno stogodišnjici naseljavanja Banatskog Karađorđeva (FOTO)

B. Grujić

11. 01. 2022. u 09:31

KULTURNO-zabavna manifestacija Karađorđevačka prela, koja se po 23. put održava u Banatskom Karađorđevu, mestu u opštini Žitište, ove godine posvećena je vrednom jubileju, stogodišnjici naseljavanja mesta.

ЛЕПОТА СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ: Одржано прело посвећено стогодишњици насељавања Банатског Карађорђева (ФОТО)

Foto: Karađorđevačka prela

Sa ciljem očuvanja tradicije, Karađorđevačka prela nastala su u znak sećanja na sve one koji su ga osnovali, a ovogodišnji program započeo je prijemom gostiju u sali Mesne zajednice, a potom je nastavljen kulturnim programom u kome su nastupili članovi Kulturno-umetničkog društva Ilija Preradović, a sve prisutne pozdravio je predsednik Saveta mesne zajednice Petar Lukić, i Ivana Petrić, predsednica organizacionog odbora 23. Karađorđevačkih prela.

Povelju dr Savo Ivančević ove godine dobilo je amatersko pozorište Jovica Jelić, a pred mnogobrojnom publikom u Domu kulture koncert su održali članovi Kulturno-umetničkog društva Ilija Preradović i članice pevačke grupe Vreteno.

Karađorđevačka prela, sa bogatim sadržajem i velikim brojem koncerata i nastupa amaterskih društava, trajaće do 27. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!