TRŽIŠNI RAT U SRBIJI: Saopštenje PPF grupe

B.Caranović

01. 02. 2021. u 15:19

NADLEŽNI iz PPF grupe, pod kojom posluje Telenor, oglasili su se povodom medijskog sukoba poslednjeg dana između kablovskog operatere SBB sa jedne strane i Telekom i Telenora sa druge.

ТРЖИШНИ РАТ У СРБИЈИ: Саопштење ППФ групе

Foto: M. Labudović

Prema rečima Ladislava Bartonieka, akcionara PPF grupe odgovornog za sektor telekomunikacije, medijska kuća N1 je nepouzdano i netačno izveštavala, a Junajted grupa koja je vlasniik N1, podsticala je tržišni rat u Srbiji.

Kako se u sopštenju PPF govori, Telenor Srbije nema drugi plan osim da proširi svoje poslovanje i ponudi nove usluge, a ne kako je prozivan da se spaja sa Telekomom radi gušenja medijskih sloboda.

- Kategorično negiramo sve navode N1 koji su emitovani od 25. januara - rekao je Bartoniek. - Junajted grupa radi u suprotnosti sa osnovnim principima slobodnog tržišta. SBB brani svoju dugogodišnju dominantantnu poziciju - sa 46,1 odsto tržišnog učešća pritiskom na nezavisna regulatorna tela sa ciljem da se Telenor i drugi potencijalni konkurenti eliminišu u ovoj oblasti. Junajted grupa pretnju pojave novih konkurenata uzima tako ozbiljno da nastoji da korisnicima oduzme mogućnost šireg izbora i ukloni zdravu konkurenciju.

Kako u PPf kažu, Telenor u Srbiji namerava da kreira ponudu koja je drugačija od postojeće i da u nju uvrsti sadržaje različitih provajdera, uključujući i sadržaj Junajted grupe, iako je Junajted grupa odbila predlog za saradnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)