PREDSEDNIK VUČIĆ ZA RUSKU AGENCIJU TASS: Pandemija korona virusa imala mali uticaj na trgovinsku razmenu naše dve zemlje

Tanjug

14. 10. 2020. u 22:06

PANDEMIJA korona virusa ima manji uticaj na obim trgovinske razmene između Rusije i Srbije, nego što se to očekivalo, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЗА РУСКУ АГЕНЦИЈУ ТАСС: Пандемија корона вируса имала мали утицај на трговинску размену наше две земље

Foto Tanjug

- Sigurno je da nas je pandemija nekako zaustavila ovde (u sferi ekonomske saradnje Srbije i Rusije), stavila neke naše planove na čekanje, ali želeo bih da kažem da ona nije naročito uticala na trgovinsku razmenu onoliko jako kao što je mogla - rekao je Vučić u onlajn intervjuu za rusku agenciju TASS.

Ekonomska saradnja između Srbije i Rusije se ne razvija samo u oblastima poznatim široj javnosti, kao što su na primer, sfere energetike ili vojno-tehničke saradnje, već i u infrastrukturi, ukazao je Vučić.

- Želeo bih naročito da pomenem ''Ruske železnice'' koje rade ovde fantastičan posao, gradeći jedan od ključnih elemenata naše železničke mreže, veliki dispečarski centar - rekao je Vučić.

Rusija i Srbija, naveo je, takođe razgovaraju o novim zajedničkim projektima i mogućnostima za stvaranje zajedničkih proizvodnih objekata.

- Šta više, razgovaramo o načinu daljeg povećanja trgovinske razmene - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (66)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali: Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)