ULAGANJE 200 MILIONA DINARA: Ministar Goran vesić obišao radove na putu Pirot-Dimitrovgrad

G. V.

31. 03. 2024. u 12:33

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rehabilitaciji puta Pirot-Dimitrovgrad.

УЛАГАЊЕ 200 МИЛИОНА ДИНАРА: Министар Горан весић обишао радове на путу Пирот-Димитровград

Foto Predrag Mitić

On je istakao da država, osim u auto-puteve i brze saobraćajnice, ima novca da ulaže u važnije regionalne puteve, čime doprinosi da svaki deo naše zemlje postane dobro mesto za život.

Vesić je podsetio da Pirot ima tri regionalna puta, od kojih su najznačajniji pravci prema Dimitrovgradu i Knjaževcu.

- Sada obnavljamo pet kilometara puta prema Dimitrovgradu i kada to budemo završili možemo da kažemo da će taj put, uz dodatak od nekoliko kilometara koji treba da se završi, biti u odličnom stanju - rekao je Vesić.

Ministar je podsetio da se trenutno radi deo puta prema Babušnici, put Svođe-Vlasotince i prema naselju Rakita. Tokom prošle godine u puteve na teritoriji Pirota uloženo je više od 200 miliona dinara. Kako je rekao, za taj kraj naše zemlje najvažnija je rehabilitacija pruge od Niša prema Dimitrovgradu.

- Ta pruga se radi veoma dobro i uspešno, a kada radovi budu završeni, vozovi koji će njome saobraćati ići će brzinom od 120 kilometara na sat. To će omogućiti da se Pirot poveže brzom prugom prema Nišu i da građani imaju brži put prema Sofiji što će omogućiti da se ovaj kraj naše zemlje mnogo bolje razvija - naveo je ministar.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić istakao je da će sva tri regionalna puta koje Pirot ima biti u dobrom stanju i dodao da se u tom kraju, nakon izgradnje auto-puta, razvija i železnički saobraćaj, koji će, pre svega, mnogo značiti za privredu.

Odgovorni rukovodilac radova Vlada Janković naveo je da je vrednost posla 116 miliona dinara i da je do sada utrošeno 15.000 tona drobljenog kamenog agregata za sanaciju i proširenje kolovozne konstrukcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave