POSLANIK BUNDESTAGA: Mi smo u recesiji, a Rusija raste, treba da se vratimo ruskom gasu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

10. 02. 2024. u 01:12

ODLUKA da se obustavi kupovina gasa iz Rusije bila je pogrešna, u interesu Nemačke je da se obnovi saradnja u ovoj oblasti, rekao je poslanik Bundestaga iz Alijanse Sara Vagenkneht Klaus Ernst.

ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА: Ми смо у рецесији, а Русија расте, треба да се вратимо руском гасу

Foto: Profimedia

-Bio bih srećan kada bismo ponovo počeli da kupujemo ruski prirodni gas. To bi povećalo potražnju, a uz to gas iz Ruske Federacije je mnogo jeftiniji od američkog LNG. Ipak, ne znam da li će do ovoga doći, jer se naša vlada vodi ideologijom umesto da vodi računa o nemačkim interesima. U interesu Nemačke je da ponovo kupuje ruski prirodni gas, istakao je Ernst.

Nekadašnji član Levice, a sada deo nove partije Sare Vagenkneht dodao je da je odustajanje od ruskih energenata dovelo do ogromnih ekonomskih poteškoća u Nemačkoj.

-Mi smo u recesiji, a ruska ekonomija raste. To je činjenica, zaključio je bivši predsednik Odbora za energetiku Bundestaga.

Inače, u intervju američkom novinaru Takeru Karlsonu predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi deo gasovoda Severni tok 2 koji je preživeo sabotažu u Baltičkom mogao da snabdeva Evropu gasom, ali da ga Nemačka ne otvara.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!