MOMIROVIĆ: Pripremamo državnu administraciju za uvećanje budžeta za inovativne lekove za više od 200 miliona evra

Novosti online

30. 01. 2024. u 12:49

Intenzivno radimo kako bismo državnu administraciju na najbolji mogući način pripremili za povećan obim posla koji će biti posledica uvećanja budžeta za inovativne lekove za više od 200 miliona evra u naredne tri godine, kako je najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u sklopu programa „Srbija 2027“, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon današnje sednice Nacionalnog koordinacionog tela za trgovinu (NKTOT) u zgradi Vlade Republike Srbije.

МОМИРОВИЋ: Припремамо државну администрацију за увећање буџета за иновативне лекове за више од 200 милиона евра

Foto: Ministarstvo

„Kroz Nacionalno koordinaciono telo za trgovinu (NKTOT) zajedno sa Agencijom za lekove i medicinska sredstva Srbije i predstavnicima privatnog sektora, kroz prisustvo Američke privredne komore i Saveta stranih investitora, intenzivno radimo kako bismo državnu administraciju na najbolji mogući način pripremili za povećan obim posla koji će biti posledica uvećanja budžeta za inovativne lekove za više od 200 miliona evra u naredne tri godine“, izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je privatni sektor kroz Američku privrednu komoru u Srbiji, Savet stranih investitora i Privrednu komoru Srbije locirao, pre svega, administrativne poteškoće sa kojima se suočava Agencije za lekove i medicinska sredstva.

„Današnji sastanak predstavljao je nastavak razgovora na temu unapređenja administrativnih postupaka Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) u oblasti registracije lekova, obnove registracije i varijacija registracije. Mi smo tu da kroz Nacionalno koordinaciono telo za trgovinu budemo podrška privredi i olakšamo poslovanje u Srbiji, a u prethodnih godinu dana, vidimo značajne pomake u pravcu efikasnijeg i bržeg rada državne administracije kako bi građanima bili dostupni inovativni lekovi i terapije“, dodao je mnistar trgovine Tomislav Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)