HAKERI NISU UGROZILI BEZBEDNOSNE PODATKE NI PROIZVODNJU STRUJE: Decembarski računi malo kasnili, ali su svi izdati

E.B.T.

26. 01. 2024. u 16:15

HAKERSKI napad na "Elektroprivredu Srbije" nije ugrozio proizvodnju struje u našoj zemlji, kao ni bezbednosne podatke, već je jednostavno ugrozio administrativni deo funkcionisanja i zbog toga je trebalo određeno vreme da se sistem podigne. Ovo je danas rekla resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović, navodeći da su zbog tehničkih izazova koje je prozveo ovaj napad decembarski računi malo kasnili, ali su svi izdati.

ХАКЕРИ НИСУ УГРОЗИЛИ БЕЗБЕДНОСНЕ ПОДАТКЕ НИ ПРОИЗВОДЊУ СТРУЈЕ: Децембарски рачуни мало каснили, али су сви издати

Foto: Printskrin

- EPS je stabilizovao sistem zasada i to radi svakodnevno i podići će znatno njegovu bezbednost u narednom periodu - rekla je ministaka. - To će uraditi i u skladu sa određenim preporukama koje su došle iz Ministarstva telekomunikacija, znači iz Vlade Srbije, naravno, oslanjajući se i na iskustva i resurse koje imamo i u državnom "Datacentru" i mislim da je oporavak siguran i na dobrom putu.

Ona je istakla da se hakerski napadi dešavaju i u svetu, da ih je bilo u energetskim kompanijama u Americi, u Sloveniji i našem okruženju, i da zbog toga treba da budemo svesni da u svim institucijama, i privatnim i državnim, moramo da podižemo nivo telekomunikacione i digitalne bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)