"OVO JE MNOGO VIŠE ON INFRASTRUKTURNOG PROJEKTA": Radev na puštanju u rad gasnog interkonektora

Novosti online

10. 12. 2023. u 10:52

PREDSEDNIK Bugarske Rumen Radev je tokom obraćanja na svečanoj ceremoniji puštanja u rad gasnog interkonektora Srbija - Bugarska poručio da ovakav vid saradnje vodi održivom ekonomskom rastu regiona.

ОВО ЈЕ МНОГО ВИШЕ ОН ИНФРАСТРУКТУРНОГ ПРОЈЕКТА: Радев на пуштању у рад гасног интерконектора

Foto: Novosti

Predsednik Bugarske kaže da je ovo mnogo više od infrastrukturnog projekta, da je simbol uspešne i plodonosne saradnje između Srbije, Bugarske i Azerbejdžana.

Kaže da ta saradnja vodi održivom ekonomskom rastu regiona i izraza volje da zajedno gradimo našu "evropsku budućnost".

Čestitao je Vučiću i rekao da on i predsednik Alijev mogu da kažu iz sveg srca da u svakoj poseti Srbije vidi napredak i volju za moderan razvoj Srbije.

Ističe da vidi pažnju da se poboljša infrastuktura i mreža puteva u Srbiji, a da svaka modernizacija Srbije znači i Bugarskoj.

- Hvala vam gospodine predsedniče na vašim zalaganjima - rekao je on Vučiću i dodao da danas menjamo energetsku mapu Evrope.

BONUS VIDEO: POČINjE SA RADOM GASNI INTERKONEKTOR: Predsednik Vučić domaćin Alijevu i Radevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!