SVI DETALJI: Prijavljivanje mladih za program "Moja prva plata" počinje sutra - konačna lista do kraja decembra

Tanjug

12. 11. 2023. u 11:02

PRIJAVLjIVANjE mladih za učešće u programu "Moja prva plata" počinje sutra i trajaće do 6. decembra, objavila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

СВИ ДЕТАЉИ: Пријављивање младих за програм Моја прва плата почиње сутра - коначна листа до краја децембра

Foto: PKS

Prema rokovima ovog programa, poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim zainteresovanima na portalu "Moja prva plata", a najkasnije do 29. decembra biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata, kojima se uređuju međusobna prava i obaveze, biće obavljeno od 1. do 19. januara sledeće godine, a u tom periodu mora početi i sprovođenje ovog programa.

Program se sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru, a osposobljavanje za rad traje devet meseci. Za vreme obuke mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna novčana naknada od 28.000 dinara, a onima sa fakultetskim obrazovanjem 34.000 dinara.

BONUS VIDEO:

LESKOVČANKE ZA “NOVOSTI”: One su se prve pregledale na digitalnom mamografu u Leskovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)