PO RADNIKU DO 5.000 EVRA: Vlada izmenila kriterijume za podsticaje za investitore

S. B.

22. 05. 2023. u 19:07

INVESTITORI mogu da računaju na nove kriterijume koji ih dele od podsticaja. Vlada je nedavno izmenila uredbu koja reguliše ovo pitanje. Sada se obraća pažnja i na tehnologije sa minimalnim uticajem na životnu sredinu, ali se definiše i investicioni projekat sa minimalnim uticajem na životnu sredinu.

ПО РАДНИКУ ДО 5.000 ЕВРА: Влада изменила критеријуме за подстицаје за инвеститоре

Foto Tanjug

Na podršku države u Beogradskom regionu može da računa projekat kod kojeg opravdani troškovi ulaganja iznose najmanje pola miliona evra i kojima se obezbeđuje zapošljavanje najmanje 50 novih zaposlenih na neodređeno vreme. U Vojvodini je prag 400.000 evra troškova i 40 novih zaposlenih, dok je to u Šumadiji, Zapadnoj Srbiji, Južnoj i Istočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji 300.000 evra i 30 radnika.

U igri su i investicioni projekti koji se odnose na usluge servisnih centara čija je minimalna vrednost 150.000 evra i kojima se obezbeđuje zapošljavanje najmanje 15 novih zaposlenih. Za ulaganja veća od pet miliona evra, rok za realizaciju je do deset godina od datuma podnošenja prijave za dodelu sredstava.

U Beogradu je po radniku moguće dobiti 20 odsto opravdanih troškova bruto zarada, a najviše 2.000 evra. U Vojvodini sleduje 25 odsto opravdanih troškova bruto zarada, a najviše 3.000 evra. U regionima Šumadije i Zapadne Srbije, Južne i Istočne Srbije i na Kosovu i Metohiji ima pravo na 30 odsto, a limit je 5.000 evra.

Rokovi

POSTUPCI za dodelu sredstava podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja započeti do dana stupanja na snagu ove uredbe okončaće se u skladu sa ranijom uredbom. Nova pravila važe za nove projekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati