ZAŠTITA POTROŠAČA OD SUŠTINSKE VAŽNOSTI: Ministarstvo radi i na podizanju svesti javnosti

E.B.T.

16. 05. 2023. u 23:48

ŽELIMO da pružimo našim građanima najbolje uslove kada je reč o trgovini, da zaštitimo njihova prava i interese, ali istovremeno i da podržimo i razvoj našeg tržišta.

ЗАШТИТА ПОТРОШАЧА ОД СУШТИНСКЕ ВАЖНОСТИ: Министарство ради и на подизању свести јавности

Foto: Arhiva

Ovo je danas poručio ministar trgovine Tomislav Momirović, govoreći na završnoj konferenciji "Dalje jačanje zaštite potrošača u Srbiji u novim tržišnim uslovima". On je ocenio da je za Srbiju, koja je u procesu pristupanja EU, pitanje zaštite potrošača od suštinske je važnosti. Ta oblast je, kako dodaje, sa zaštitom zdravlja glavni deo jednog od fundamentalnih poglavlja, poglavlja 28, u okviru pregovora o pristupanju Srbije EU.

- Osim velike podrške projektu harmonizacije nacionalnog zakonodavstva ministarstvo čini i značajne korake kroz podizanje svesti javnosti o potrošačkim pravima – rekao je Momirović. - U savremenim društvima u potrošačkim društvima, prava potrošača ne mogu da budu odvojena od prava čoveka na dostojanstven život, da ono što zaradi svojim mukotrpnim radom bude poštovano na tržištu, i na tome ćemo naročito insistirati u narednom periodu.

On je istakao da resorno ministarstvo za naredni period planira značajne aktivnosti na izgradnji efikasnog i održivog sistema zaštite.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!