BRNABIĆ: Niko neće da privatizuje EPS, niti da prodaje, cilj je da ga ojačamo

Tanjug

17. 04. 2023. u 13:42

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se EPS neće privatizovati niti prodavati, već da je cilj da se ojača.

БРНАБИЋ: Нико неће да приватизује ЕПС, нити да продаје, циљ је да га ојачамо

Foto: Printskrin

Ona je to rekla prilikom posete opštinskom odbora SNS-a u Lazarevcu gde je razgovarala sa meštanima o statusu i planovima za EPS, budući da 14.000 ljudi iz ovog mesta radi u tom preduzeću.

- Ono što je meni danas posebno važno i tema je o kojoj sam želela da razgovaram sa ljudima je reforma unutar Elektroprivrede Srbije, ogroman broj porodica u Lazarevcu zavisi direktno od EPS i njihova budućnost i prosperit zavisi od budućnosti EPS-a i želim direktno da sa njima razgovaram šta su nam planovi, promene i šta donosi novi statut - istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima EPS je nacionalno blago Srbije, nacionalni resurs.

- Ono što želim da uradimo je da ga dodatno ojačamo da napravimo, ne samo ozbiljnu energetsku kompaniju za Srbiju, već kompaniju koja može da se takmiči u Evropi i da može da podrži čitav napredak i razvoj Srbije. Želim da poručim ljudima da nemaju čega da se plaše, jer statut je pravljen tako da primarna delatnost bude proizvodnja električne energije, a nekada je bila trgovina - pojasnila je Brnabić.

Ona je da je to specifična tema za Lazarevac i da će značiti građanima da se upoznaju sa svim stvarima vezanim za EPS. Brnabić je rekla i da je jedna od sledećih opština koju će posetiti Obrenovac.

- Ako je sudbina EPS bezbedna, i ako je budućnost njegova sve bolja, tako će i budućnost onih koji su u njemu zaposleni i njihovih porodica biti bolja. Apsolutno će sačuvati svoja radna, mesta i biće perjanica daljeg razvoja i napretka Srbije", dodala je ona. Brnabić je rekla i da sledeće nedelje počinje izgradnja pijace u Lazarevcu, a do kraja godine počeće i rekonstrukcija Doma zdravlja, nekoliko igrališta i parkićam, kao i izgradnja podzemne garaže i Trga. "Ovo je prava prilika da drugi dan Vaskrsa iskoristimo za razgovor sa ljudima šta smo u Lazarevcu uradili i šta planiramo. Želim da čestitam Vaskrs svim našim građanima pravoslavcima - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima nakon Voždovca, Surčina, Vračara i posete tim opštinskim odborima na redu je bio Lazarevac, kao i da će i narednih nedelja obilaziti odbore i razgovarati sa građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (377)