UŠTEDA KROZ NAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI: Vlada usvojila uredbu

E.B.T.

12. 04. 2023. u 16:55

VLADA Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja energetske efikasnosti u ovoj godini. Taj akt predstavlja strateški i zakonodavni okvir za efikasno korišćenje energije, a krajnji rezultat je povećanje javne svesti o značaju energetske efikasnosti.

УШТЕДА КРОЗ НАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ: Влада усвојила уредбу

Foto M. Anđela

- Programom je utvrđeno više ciljeva, a to su ušteda energije i njeno racionalno korišćenje primenom proverenih, savremenih tehnologija i proizvoda čija je upotreba ekonomski opravdano, korišćenje obnovljivih izvora energije za sopstvene potrebe, zaštita životne sredine kroz smanjenje emisije gasova koji stvaraju efekat staklene bašte – saopšteno je posle sednice Vlade.

Predviđene su, kako dodaju, i mere unapređenja energetske efikasnosti koje imaju prioritet u finansiranju ili sufinansiranju.  To su, između ostalog, unapređenje termičkog omotrača zgrade, zamena termo-tehničkih sistema ili deo sistema efikasnijim sistemima u zgrade, modernizacija sistema unutrašnjeg osvetljenja u objektima, ugradnja solarnih kolektora u instalaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna