PREDSEDNIK OTKRIO ZNAČAJ NOVOOTVORENE DEONICE: "To je žila kucavica za Beograd"

Novosti online

01. 04. 2023. u 11:50

ALEKSANDAR Vučić, prvi čovek Srbije je tokom obraćanja na otvaranju deonice auto-outa "Miloš Veliki" koja povezuje Novi Beograd i Surčin istakao da je baš ova deonica žila kucavica za Beograd.

ПРЕДСЕДНИК ОТКРИО ЗНАЧАЈ НОВООТВОРЕНЕ ДЕОНИЦЕ: То је жила куцавица за Београд

Foto: Printskrin/Pink TV

- To su velike stvari i veliki planovi. Šta znači ova deonica? To je žila kucavica za Beograd. Sve je ovo urađeno, biciklistička staza, osvetljenje... sve možete da koristite večeras od 21 čas. Saobraćaj otvaramo već danas - ljudi mogu već danas brže da stignu do Beograda i obrnuto. Ovde će morati  da se proširi kružni tok, jer će nam on uskoro biti usko grlo. Na žalost nismo na vreme o tome razmišljali, tek pre sedam meseci smo počeli, pa dok se urade svi projekti... Uvek kad izgradite nešto ide sledeći veliki cilj, sledeći snovi, trka sa vremenom da uhvatite korak i da se borite dalje.

Predsednik je dodao i to da je u skorijem planu, između ostalog i otvaranje auto-puta do Kruševca.

- Moja poruka je da moramo da nastavimo da se borimo, da sanjamo. Ubrzo otvaramo auto-put do Kruševca, obilaznicu oko Beograda do Bubanj potoka, a onda da potpisujemo ugovor od Bubanj potoka preko Leštana i Vinče, preko Dunava do Pančeva, tek tada završavamo kompletnu obilaznicu. Onda ide put ka Toplici, i nadamo se pre kraja godine da otvorimo i deonicu do Požege, što je spas i žila kucavica za ceo Zlatiborski kraj - naveo je Vučić.

Kako je istakao, predsednik ima velike planove i za povećanja plata u Srbiji u narednih par godina.

- Mnogo sam srećan što sam danas ovde. Krećemo za mesec dana da gradimo petlju za Jakovo, ovo je mnogo važno. Zapamtite moje reči, 2025. prosečna plata u Srbiji 1000 evra, prosečna penzija veća od 400 evra - rekao je Vučić i zahvalio se predsedniku Siju koji je uvek bio uz Srbiju. 

- Da nismo imali vašu pomoć, pitanje je koliko bismo finansijski krvarili i da li bismo mogli da gradimo ovoliko puteva - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega