SJAJAN REZULTAT SRBIJE: Vučić zadovoljan - Javni dug manji od 90 odsto drugih zemalja EU

Novosti online

01. 04. 2023. u 11:37

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je tokom obraćanja na otvaranju deonice na auto-putu "Miloš Veliki" pohvalio Srbiju i smanjenje njenog javnog duga.

СЈАЈАН РЕЗУЛТАТ СРБИЈЕ: Вучић задовољан - Јавни дуг мањи од 90 одсто других земаља ЕУ

Foto: Printskrin/TV Pink

- Mi smo se trudili da pokažemo da možemo da gradimo mnogo više nego neko prethodni. Država nije igračka, to je svetinja koju moramo da čuvamo, da pazimo, negujemo o čemu moramo da vodimo računa. Samo uspešna, odgovorna i ozbiljna država može da gradi svoju zemlju, a da ne povećava javni dug svoje zemlje - rekao je Vučić i istakao da Srbija ima manji javni dug od više od 90 posto drugih zemalja EU. 

- To je uspeh Srbije i naših građana, i zato je važno da nastavimo takvu vrstu ozbiljne i odgovorne politike. I da imamo ljude koji sanjaju snove i imaju velike snove. Vidite, tu je predsednica Vlade, mislite li da kod nje postoji sujeta da danas mora da govori? Ne, ona je došla zato što je srećna što je tu sa nama. Zadovoljan sam zbog toga, i čestitam i ministru Malom, po projekciji budžeta trebalo je da imamo zaključno sa 31. martom deficiti od 74,9 milijardi, a po zvaničnim podacima od sinoć imamo deficit 28,6 milijardi, nekih 245 miliona evra. Bolji rezultat nego što smo sami predvideli i Narodna skupština prihvatila. MMF bi da nam poboljša prognozu, a ja nešto ne žurim sa tim, pa ću se sastai sa njima kada se vratim iz Verone. Jer želim taj novac da uložimo i da pokušamo ove godine da napravimo ugovor za obilaznicu oko Kragijevca koja je vrlo važna, i da krenemo u veliku investiciju na severu Vojvodine - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: MILAN I MILOŠ ODUŠEVILI BEOGRAĐANE: Mladi harmonikaši vežbali na otvorenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

NIKADA O OVOME NISAM PRIČAO Nele na HRT-u o ratu i svom poreklu: U mom porodičnom stablu ima i Hrvata i Srba i Muslimana