VUČIĆ U OBILASKU PAVLICE KOD RAŠKE: Predsednik u etno selu i muzeju "Toplina duše" (FOTO)

Tanjug

31. 03. 2023. u 16:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru posete Raškom okrugu obišao selo Pavlica, kao i etno selo i muzej "Toplina duše".

ВУЧИЋ У ОБИЛАСКУ ПАВЛИЦЕ КОД РАШКЕ: Председник у етно селу и музеју Топлина душе  (ФОТО)

Foto: Novosti

Vučića je ispred etno sela dočekao vlasnik i domaćin etno sela Zoran Košanin i stanovnici Pavlice, a sa predsednikom su u obilasku i ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar turizma i omladine Husein Memić. Seosko turističko domaćinstvo "Toplina Duše" nalazi se u selu Pavlica, na oko sedam kilometara od Raške.

Foto: Novosti

Sastoji se od porodične kuće, mini zoo vrta i etno muzeja koji čini 11 objekata, starih brvnara sa različitim motivima. Među njima se izdvajaju vodenica sa vodeničkim točkom i žrvnjom, bačija (mlekar), kovačka radionica sa kovačkim mehom, soba sa krevetima i slamaricom, stolarska radionica, nadstrešnica od delova salaša i drugo. Sve brvnare su u svom izvornom obliku, ukrašene predmetima karakterističnim za konkretan objekat, dok porodična kuća služi za smeštaj gostiju.

Foto: Novosti

Uoči posete, Košanin je za Tanjug izjavio da je predsednikova poseta etno selu svojevrstan "vetar u leđa" i dodao da je ubeđen da će pomoći da za ovaj turistički objekat čuje veliki broj ljudi. Vučić je posetu Raškom okrugu započeo u Novom Pazaru gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice “Novi Pazar”.

Planirano je da, Vučić posetu Raškoj oblasti završi u Kraljevu gde će se u Sportskom centru “Ibar” obratiti građanima. Predsednik je ranije najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga, a do sada je obišao Pčinjski i Sremski okrug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (227)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024