U "POŠTU" PO TAG: Od danas u 100 poslovnica prodaja uređaja

S. B.

27. 03. 2023. u 06:20

UREĐAJ za elektronsko plaćanje putarine od danas će građani moći da kupe na šalterima sto poslovnica "Pošta Srbije". Košta 2.022 dinara i namenjen je iskuljčivo za putnička vozila. Kada ga kupe, vozači mogu jednostavno da ga registruju preko platforme i plaćaju korišćenje auto-puta bez zadržavanja na rampama.

У ПОШТУ ПО ТАГ: Од данас у 100 пословница продаја уређаја

Foto N. Fifić

Naredni korak je potpisivanje sporazuma sa zemljama regiona, što će omogućiti da putnik sa istim TAG uređajem plaća putarinu u više različitih zemalja.

Ugovor o poslovnoj saradnji danas su na štandu Ministarstva saobraćaja na 55. Međunarodnom Sajmu automobila, potpisali Zoran Đorđević direktor "Pošta Srbije" i Zoran Drobnjak direktor "Putevi Srbije". Do kraja meseca TAG-ovi će se prodavati u poslovnicama "Pošte".

- Od 20212. godien smo izgradili 596 kilometara puta, au planu je još 900 kilometara - istakao je ministar saobraćaja Goran Vesić. - Treba da obezbedimo da ljudi brzo koriste te puteve. U Srbiji je registrovano 2,8 miliona automobila. Od korisnika auto-putevapolovina koristi elektronsku naplatu, a polovina to radi ručno. U praksi uvek su gužve u dleu gde se ručno plaća, jer mora da se uzme novac, vrati kusur. Potrebno je motivisati vozače da koriste elektronsku naplatu. Vlada je nedavno donela odluku o poskupljenju putarine za 14 odsto, ali je zato za elektronsko plaćanje povećana za osam odsto i na taj način prvi put u istoriji imamo dve cene jer želimo ljude da stimulišemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)