U "POŠTU" PO TAG: Od danas u 100 poslovnica prodaja uređaja

S. B.

27. 03. 2023. u 06:20

UREĐAJ za elektronsko plaćanje putarine od danas će građani moći da kupe na šalterima sto poslovnica "Pošta Srbije". Košta 2.022 dinara i namenjen je iskuljčivo za putnička vozila. Kada ga kupe, vozači mogu jednostavno da ga registruju preko platforme i plaćaju korišćenje auto-puta bez zadržavanja na rampama.

У ПОШТУ ПО ТАГ: Од данас у 100 пословница продаја уређаја

Foto N. Fifić

Naredni korak je potpisivanje sporazuma sa zemljama regiona, što će omogućiti da putnik sa istim TAG uređajem plaća putarinu u više različitih zemalja.

Ugovor o poslovnoj saradnji danas su na štandu Ministarstva saobraćaja na 55. Međunarodnom Sajmu automobila, potpisali Zoran Đorđević direktor "Pošta Srbije" i Zoran Drobnjak direktor "Putevi Srbije". Do kraja meseca TAG-ovi će se prodavati u poslovnicama "Pošte".

- Od 20212. godien smo izgradili 596 kilometara puta, au planu je još 900 kilometara - istakao je ministar saobraćaja Goran Vesić. - Treba da obezbedimo da ljudi brzo koriste te puteve. U Srbiji je registrovano 2,8 miliona automobila. Od korisnika auto-putevapolovina koristi elektronsku naplatu, a polovina to radi ručno. U praksi uvek su gužve u dleu gde se ručno plaća, jer mora da se uzme novac, vrati kusur. Potrebno je motivisati vozače da koriste elektronsku naplatu. Vlada je nedavno donela odluku o poskupljenju putarine za 14 odsto, ali je zato za elektronsko plaćanje povećana za osam odsto i na taj način prvi put u istoriji imamo dve cene jer želimo ljude da stimulišemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (3)

TEŠKI MANIPULATORI: Tri horoskopska znaka koja se nemilosrdno igraju tuđim emocijama