INSPEKCIJA ZATVORILA ŠTANDOVE NA SAJMU AUTOMOBILA: Oblepljeni trakom zbog neevidentiranja prometa

Novosti online

22. 03. 2023. u 20:10

PORESKA uprava zatvorila je danas više štandova na Sajmu automobila i Sajmu motocikala "Motopešn", na Beogradskom sajmu, zbog neevidentiranja prometa.

ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИЛА ШТАНДОВЕ НА САЈМУ АУТОМОБИЛА: Облепљени траком због неевидентирања промета

Foto: Novosti

Već prvog dana na sajmu su posetioci mogli da vide da su pojedini štandovi bili prazni i oblepljeni trakom, sa natpisom da je objekat privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa.

Poreska uprava je zatvorila štandove, na Beogradskom sajmu, u okviru svojih redovnih aktivnosti i kontrole, koja se obavlja i na sajmovima.

- Ovaj objekat je privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa. Evidentiranje prometa je osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza. Bez poreza nema novca za penzije, nema novca za javne službe (plate lekara, profesora...), nema sredstava za socijalne programe pomoći najugroženijima i nema sredstava za razvoj infrastrukture - navedeno je u obaveštenju.

Takođe, ističe da se da privrednici koji ne plaćaju porez ostvaruju nepravednu korist.

- Oni predstavljaju nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju sve one koji posluju u skladu sa zakonom. Borite se protiv sive ekonomije, UZMITE  RAČUN - napisano je u obaveštenju.

BONUS VIDEO: RUSI PONOVO VOZE "MOSKVIČ" - Novi model legendarnog brenda u prodaji u salonima u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)