VANREDNI SASTANAK EVROPSKE CENTRALNE BANKE: Glavna tema poremećaji u bankarskom sektoru

Tanjug

17. 03. 2023. u 11:37

EVROPSKA centralna banka (ECB) održaće danas vanredno zasedanje Nadzornog odbora radi razmatranja promena u bankarskom sektoru nakon nedavnih promena na tom tržištu.

ВАНРЕДНИ САСТАНАК ЕВРОПСКЕ ЦЕНТРАЛНЕ БАНКЕ: Главна тема поремећаји у банкарском сектору

Evropska centralna banka, Foto Shutterstock

Kako Rojters prenosi, Nadzorni odbor se sastaje da bi razmenili mišljenje i pružili informacije članovima odbora o nedavnim događajima u bankarskom sektoru, izjavio je potparol ECB.

Okupljanje sledi nakon vanrednog sastanka ECB koji se održao ranije ove nedelje, gde je odlučeno da se poveća referentna kamatna stopa za 50 baznih poena.

ECB je podigla stope radi obuzdavanja inflacije najbržim tempom do sada, ali udarac svetskom tržištu, koji je prošle nedelje izazvao kolaps Banke Silicijumske doline, preti da pokvari te planove u poslednjem trenutku.

BONUS VIDEO: GRAD SVETLOSTI ZATRPAN SMEĆEM - U Parizu se naveliko vide posledice štrajkova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)