PREMIJERKA NAJAVILA LEPE VESTI: Planiran početak gradnje još jedne zgrade NTP Niš do kraja godine

Tanjug

08. 02. 2023. u 15:15

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je danas da je Vlada Srbije u pregovorima sa osam stranih investitora i da će u toku ove godine biti otvaranja novih proizvodnih pogona i fabrika u Nišu.

ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Планиран почетак градње још једне зграде НТП Ниш до краја године

Foto Tanjug

Dodala je da je u prethodnih 10 godina u Nišu i Nišavskom okrugu otvoreno 16.000 radnih mesta. 

- Biće otvaranje novih pogona i fabrika tokom 2023. i očekujem da mi, bez obzira na krizu sa kojom se suočava čitava Evropa i svet, nastavimo rast - poručila je premijerka.

Nakon posete Naučno-tehnološkom parku (NTP) u Nišu, premijerka je rekla da će Vlada nastaviti da ulaže u NTP jer je on poseban potencijal koji zavisi samo od nas, naših škola, naših fakulteta i naše pameti, a kako je rekla: "Imamo je". 

Istakla je da se investicija u NTP državi vrati u proseku za manje od tri godine, tako da je to najbolja moguća investicija.

- Kada pogledate da u ovoj zgradi svakog dana radi više od 500 najpametnijih, najtalentovanijih i najkreativnijih ljudi i stvara dodatnu vrednost, onda je to nešto u šta mi treba samo da uložimo novac kao država i da gledamo kako se ta dodatna vrednost stvara u Nišu. Kada vidite da smo u ovaj NTP uložili nešto više od 12 miliona evra i sve se to vratilo u budžet, bilo gradski ili republički kroz poreze za manje od tri godine - objasnila je premijerka. 

 

BONUS VIDEO: PROŠIRUJU NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK - Premijerka Ana Brnabić i ministarka Jelena Begović u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GLAVNE TAČKE NOVE SPOLJNE POLITIKE RUSIJE: Podrivanje temelja američke dominacije u svetu, naglasak na saradnji sa dve sile