MINISTAR MALI SE SASTAO SA ITALIJANSKIM AMBASADOROM: Glavna tema unapređenje ekonomske saradnje i nove investicije (FOTO)

Novosti online

01. 02. 2023. u 16:56

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem, sa kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, kao i o investiranju italijanskih kompanija u Srbiju.

МИНИСТАР МАЛИ СЕ САСТАО СА ИТАЛИЈАНСКИМ АМБАСАДОРОМ: Главна тема унапређење економске сарадње и нове инвестиције (ФОТО)

Foto: Ministarstvo finansija

Ambasador Gori je istakao da Italija investira u tradicionalne sektore u Srbiji, ali da je važno da se uskladi sa napretkom zemlje i da iskoristi prilike koje su se stvorile usled njene modernizacije. Kako je rekao, postoji interesovanje za dalje ulaganje u tri važne oblasti: energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i infrastrukturu. U tom smislu, sagovornici su razgovarali o Biznis forumu Srbija-Italija, koji će se održati 21. marta u Beogradu, a na kom će prisustvovati veliki broj italijanskih kompanija.

Prethodno će Ministarstvo finansija raditi na sporazumima sa italijanskim finansijskim institucijama za obezbeđivanje što povoljnijih uslova za finansiranje kako za našu privredu, tako i državu. Takođe, radi se i na Memorandumu o razumevanju između carinske administracije dve zemlje.

Foto: Ministarstvo finansija

Ambasador Gori je iskoristio priliku da čestita potpredsedniku Vlade na makroekonomskim rezultatima koje je Srbija ostvarila, kao i na postignutoj finansijskoj stabilnosti.

Mali se zahvalio i dodao da se Srbija, od početka krize izazvane korona virusom, pokazala kao kredibilan partner, na koga mogu da se oslone građani, ali i investitori, te da je uloženo ukupno devet milijardi evra u paket pomoći građanima i privredi.

On je zaključio da srpska privreda nastavlja da raste, da u prethodnoj godini imamo rekordan nivo stranih direktnih investicija od 4,4 milijarde evra, kao i da je nezaposlenost na istorijskom minimumu.

BONUS VIDEO: MORBIDNA REKLAMA U PRIŠTINI - Kako Kurtijevi mediji pozivaju na bojkot srpskih proizvoda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)