ŠALTER ZA PREDUZETNIKE U TEMERINU: Na jednom mestu sve informacije za početak posla

S. B.

31. 01. 2023. u 14:54

PRIVREDNA komora Srbije otvorila je danas šalter za preduzetnike u Opštini Temerin kako bi svi predstavnici malog i srednjeg biznisa i oni koji planiraju da počnu sopstveni posao mogli da dobiju besplatan savet, pomoć i pravovremenu informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu.

ШАЛТЕР ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ У ТЕМЕРИНУ: На једном месту све информације за почетак посла

Foto: Printscreen

PKS je do sada otvorila 12 šaltera za preduzetnike u beogradskim opštinama i deset širom Srbije.

- Cilj nam je da budemo dostupan servis za privredu na lokalu i podržimo razvoj preduzetništva u Temerinu i okolini i ohrabrimo mlade ljude i žene da se opredele za sopstveni biznis jer je 2023. godina posvećena ženskom preduzetništvu - izjavila je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS i dodala da sve više dama preduzetnica pokreće sopstveni posao, što potvrđuje i podatak da je u Srbiji 35 odsto kompanija u vlasništvu žena.

Privredna komora Srbije danas je potpisala sa Opštinom Temerin Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u cilju razvoja preduzetništva na području Južnobačkog upravnog okruga.

- Preduzetnički šalter postaće mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije opštine Temerin imati priliku da dobiju uputstva, savete i informacije o subvencijama, aktuelnim konkursima, kreditnim linijama, i ostalim poslovnim mogućnostima. Realizacijom ovog projekta, pomoć će im biti dostupna u onom trenutku kada im je najpotrebnija, a to je na početku - rekao je Mladen Zec, predsednik opštine Temerin i naveo da na teritoriji te opštine posluje više od 1.620 privrednih subjekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024