ZBOG SPORA OKO PLATA ĆE KASNITI LETOVI? Štrajk radnika u Britaniji preti ugrožavanju prazničnih planova mnogih

Novosti online

08. 12. 2022. u 16:09

BRITANSKA ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman upozorila je danas da bi planirani štrajkovi radnika u pograničnim službama na glavnim aerodromima, uključujući Hitrou i Getvik tokom božićnog perioda, mogli da izazovu kašnjenja letova.

ЗБОГ СПОРА ОКО ПЛАТА ЋЕ КАСНИТИ ЛЕТОВИ? Штрајк радника у Британији прети угрожавању празничних планова многих

Foto: Ilustracija/Unsplash

Radnici pograničnih službi na nekoliko britanskih aerodroma stupiće u osmodnevni štrajk ovog meseca zbog spora oko plata, što preti ogromnim poremećajima planiranih putovanja u jednom od najprometnijih perioda u godini, prenosi Rojters.

Bravermanova je rekla da bi ljudi trebalo pažljivo da razmisle o planiranim putovanjima avionom u inostranstvo narednih nedelja.

- Možda će njihov povratak u zemlju kasniti. Bezbednost na granici je moj prioritet broj jedan o kojem se ne može pregovarati - rekla je ona novinarima.

Sindikat PCS saopštio je da će oko 2.000-3.000 zaposlenih u britanskom Ministarstvu unutrašnjih poslova biti uključeno u proteste svakog dana, osim jednog, u periodu između 23. i 31. decembra.

List Tajms je izvestio da bi ova akcija mogla da dovede do povećanja otkazivanja do 30 posto letova tih dana.

Hitrou i drugi aerodromi su saopštili da rade s avio-kompanijama i pograničnim službama na tome da poremećaji budu ublaženi.

Britanija se suočava u decembru sa štrajkovima širom zemlje u mnogim industrijama, pri čemu su za sledeću nedelju najavljene obustave rada železničara i medicinskih sestara.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

BIZARAN SLUČAJ U HRVATSKOJ: Rekla ćerki da je muž VARA, ćerka je prijavila POLICIJI