BASTA SA AMBASADOROM JAPANA: Srbija je lepa zemlja i naš narod je čestit i ponosan

Novosti online

24. 11. 2022. u 15:03

MINISTAR privrede Rade Basta održao je danas sastanak sa ambasadorom Japana u Beogradu Takahitom Kacumatom i pozvao na dodatno učvršćivanje prijateljske saradnje.

БАСТА СА АМБАСАДОРОМ ЈАПАНА: Србија је лепа земља и наш народ је честит и поносан

Foto: Ministarstvo

- Srbija je mala zemlja ali je naš narod čestit, dostajanstven i ponosan. Ovom prilikom pozivam japanske privrednike da dodatno povećaju obim svojih ulaganja i da sa nama podele svoja znanja, sposobnosti i iskustva. Bez učenja nema napretka - poručio je ministar Basta te dodao da je naš interes da sve više japanskih kompanija počne da investira u Srbiju.

Vrhunska tehnologija, poslovna etika i tradicija, dodao je ministar, odlikuju prijateljski Japan.

- Upravo zbog toga ističem da postoje mogućnosti za dodatno učvršćivanje saradnje u mnogim poljima – automobilska, farmaceutska i hemijska industrija, poljoprivreda, elektronika i turizam - podvukao je ministar Basta.

Ambasador Kacumata je naglasio da Japan podržava Srbiju u sprovođenju reformi na njenom evropskom putu, posebno kroz mehanizam saradnje sa Zapadnim Balkanom.

Osvrnuo se i na japanske investicije u Srbiji i tom prilikom istakao japansku korporaciju Nidek u Novom Sadu, kao i fabriku guma Tojo Tajers u Inđiji.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Japana prijateljski te da ima prostora za unapređenje privredne saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Tri stvari koje treba uzeti u obzir kada kupujete stan za porodicu