POMOĆ PRIJATELJA: Bugarska spremna da poveća izvoz električne energije u Severnu Makedoniju

Tanjug

03. 10. 2022. u 14:57

PREDSEDNIK Bugarske Rumen Radev izjavio je da je Bugarska, kao najveći izvoznik električne energije u regionu, spremna da poveća izvoz u Severnu Makedoniju.

ПОМОЋ ПРИЈАТЕЉА: Бугарска спремна да повећа извоз електричне енергије у Северну Македонију

D.N.

Na to su spremni u skladu sa pravilima evropskog energetskog tržišta i bugarskim zakonodavstvom, poštujući interes bugarskih građana i preduzeća, javlja makedonska agencija MIA.

Navodi se da je Radev preneo kako je sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarao o mogućnostima da EU finansijski podrži Severnu Makedoniju, kako bi se izbegla eventualna kriza likvidnosti te zemlje u zimskom periodu u pogledu snabdevanja električnom energijom.

Radev je podsetio da je Bugarska već osnovala zajedničku radnu grupu sa Severnom Makedonijom koja se bavi nabavkom struje iz Bugarske.

BONUS VIDEO:

KLONIRANJE IZ KOŽE: Japanski naučnici uspešno klonirali miša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

KAKO JE MAKSIM GORKI PISAO O SRBIMA: Oni su Rusi koliko i mi, ovo je naša zemlja, ovde su ljudi LJUDI, narod koji se bori za slobodu