MEĐUNARODNO PRIZNANJE U BRISELU: Siniša Mali o srpskom projektu koji je pohvaljen u srcu EU

Novosti online

25. 06. 2022. u 20:44

NACIONALNI program „Moja prva plata“ dobio je međunarodno priznanje u Briselu, koju dodeljuje organizacija Emerging Europe, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАЊЕ У БРИСЕЛУ: Синиша Мали о српском пројекту који је похваљен у срцу ЕУ

Foto: Tanjug

Emerging Europe nagrade se dodeljuju svake godine inicijativama u regionu koji obuhvata 23 zemlje Centralne, Istočne, Jugoistočne Evrope i Kavkaza, a u oblastima održivosti, inovacija i preduzetništva.

- Projekat "Moja prva plata" osvojio je prvo mesto u kategoriji "Prospertitet", kao najbolja inicijativa u prethodnoj godini koja u centar ekonomije stavlja ljude, smanjujući jaz između urbanog i ruralnog razvoja, razlika u prihodima i razvoja tržišta rada. Izbor je odredio žiri od 23 stručnjaka širom sveta i preko 8.300 glasova publike.

“Moja prva plata“ je nastala kada smo uočili problem da kompanije nemaju dovoljno kadrova na tržištu i da traže iskusne kandidate, a mlade osobe teško dobijaju priliku da steknu prvo radno iskustvo. Zbog toga smo u saradnji sa kompanijama i mladima napravili program u kojem država finansira devet meseci radnog iskustva, tokom kojih mladi stiču znanja o osnovama poslovanja i svetu rada - napisao je Mali.

Nagradu je dodelio Entoni Kim iz Heritage Fondacije, a primio ju je Vukašin Grozdić, savetnik predsednice Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BEKIM SE VIĐAO SA MUŠKARCIMA: Branka tek posle smrti saznala - ovo nikada neće moći da preboli