DETALJNO O POVEĆANJU PENZIJA: Mali objasnio sve o rastu primanja najstarijih sugrađana

Novosti online

16. 06. 2022. u 18:18

MINISTAR finansija Siniša Mali obratio se danas nakon sednice SNS i, govorivši o ekonomskim pitanjima, kazao da treba samo da vratimo film tri godine u nazad, kada se ceo svet zatvorio i počela velika ekonomska kriza.

ДЕТАЉНО О ПОВЕЋАЊУ ПЕНЗИЈА: Мали објаснио све о расту примања најстаријих суграђана

Foto: Printskrin/TV Pink

- Srbija je tada reagovala sa 8.8 milijardi, kako bismo spasili našu privredu i građane. Dakle, kao rezultat toga imali smo da naša zemlja 2020. i 2021. godine kumulativno bude zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Takav uspeh, jedna mala Srbija je to uradila. Onda je počela energetska kriza, pa rat u Ukrajini, i država je opet preuzela teret na sebe. Zamrzli smo cene osnovnih namirnica, kontrolišemo cene goriva. Opet je sve država preuzela na sebe, a zadržali smo stabilnost naših javnih finansija - kazao je Mali.

Ministar finansija je rekao je i da su mnoge razvijenije zemlje ušle u recesiju.

Foto: P. Milošević, N. Skenderija

 

- Ovaj trenutak sada, kada smo videli da imamo stabilne javne finansije, i videli izazove sa kojima se suočavaju građani, rekli smo hajde da vidimo šta možemo da uradimo. Ovo povećanje penzija biće između 18 i 20 odsto. Nikada više povećanje penzija. Mi ćemo sa ovim povećanjem ići na 318-320 evra. To je onaj cilj koji smo zacrtali, da prosečna penzija bude između 450 i 500 evra - kazao je on.

On je rekao da je razlika u procentima zato što ostaje da se vidi da li će povećanje biti od 1. oktobra ili 1. novembra.

- Ako je od 1. oktobra onda je 18.2, ako je od 1. novembra onda je 19.1. Dakle to je nikada veće povećanje penzija.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" NA SEKTORU PET OBILAZNICE OKO BEOGRADA: Prekosutra svečano otvaranje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (13)

DOK SVETSKI DUG RASTE, NAŠ PADA Mali poručio: Srbija je svetski rekorder po rastu BDP-a