ZAVRŠENA DOGRADNJA TERMINALA C AERODROMA : Putnici dobili nove čekaonice, pokretne trake i centralnu kontrolu

S. B.

13. 04. 2022. u 09:11

SA beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" od utorka se može poleteti, ali i na njega sleteti - sa novog terminala C.

ЗАВРШЕНА ДОГРАДЊА ТЕРМИНАЛА Ц АЕРОДРОМА : Путници добили нове чекаонице, покретне траке и централну контролу

Foto Tanjug

Novoizgrađeni deo aerodroma prostire se na 13.600 kvadrata. Novi deo terminala ima dodatnih osam čekaonica sa avio-mostovima i pet čekaonica za ukrcavanje u avione na izdvojenim parking-pozicijama. Na C strani sada ima ukupno 19 gejtova.

Pored novog dela terminala, završena je i prva faza proširenja pripadajuće platforme površine blizu 27.000 kvadrata, u čijem sklopu su i četiri nove parking-pozicije, uključujući i jednu za širokotrupne avione.

- Otvaranjem novog proširenja terminala i prateće infrastrukture značajno ćemo poboljšati efikasnost našeg aerodroma i podići nivo usluge za putnike i partnerske avio-kompanije - rekao je Fransoa Berizo, generalni direktor kompanije "Belgrejd erport", koja upravlja aerodromom "Nikola Tesla" - Radujem se što će se putnici i lično uveriti u novi standard i kvalitet usluge, koji su u skladu sa najboljom praksom. Cilj tekućeg projekta modernizacije je da aerodrom "Nikola Tesla" postane novo regionalno saobraćajno čvorište.

Zahvaljujući novoizgrađenom delu terminala, na beogradskom aerodromu uvode se brojne novine. Koncept "open spejs" čekaonica omogućen je kreiranjem nove, centralizovane sigurnosne kontrole putnika, koja se sada nalazi ispred postojeće pasoške kontrole, a dodatni krovni koridor u novom delu omogućava razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika. Postavljene su i pokretne trake za brže i lakše kretanje putnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest