ZA ČETIRI GODINE PROSEČNA PLATA 1.000 EVRA: Vučić o zaradama i pomoći mladima od 100 evra

Novosti online

19. 02. 2022. u 20:38

U OBRAĆANJU javnosti predsednik Aleksandar Vučić govorio je o investicijama i projektima koji će da dovedu nove investitore u Srbiju, što će dovesti do porasta zapošljavanja i povećanja plata.

ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ПРОСЕЧНА ПЛАТА 1.000 ЕВРА: Вучић о зарадама и помоћи младима од 100 евра

Foto: D. Milovanović

- To je najvažnije za ljude jer znaju da će tako stići nove investicije, da će im se život olakšati i da će imati veće mogućnosti - kaže Vučić. - Pre deset godina prosečna plata u Srbiji je bila 330 evra, a sada je 610. Da li se nekom dopadam ja ili Ana ili ne, činjenice su da je Srbija napredovala. Izgradili smo četiri kovid bolnice za četiri meseca. Pogledajte institut Dedinje gde imamo najnoviju tehnologiju koju primenjujemo u našem zdravstvu.

Vučić kaže da država sada ima dovoljno novca i da želi simbolično da pomogne mladima.

- Sada kažu da je to populistička mera. Setite se da smo i smanjivali plate i penzije jer nam je država bila uništena. LJudi su nas podržali kada smo donosili teške mere da bismo spasili našu ekonomiju koju su drugi uništavali. Danas smo u situaciji da povećavamo plate i penzije. Naš plan je da za četiri godine prosečna plata bude preko 1.000 evra, u Beogradu će biti 1.250 evra, a već danas je u Beogradu 750 evra, a u Novom Sadu 700 evra, u Boru oko 660.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

NEMAM DUŠE NI OBRAZA DA PEVAM: Rajović otkazao nastup zbog tragedije na Cetinju - 11 nevinih je stradalo