VAŽNI RAZGOVORI: Vučić sa Raisijem o bilateralnoj saradnji

Tanjug

19. 02. 2022. u 18:35

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovorao je danas telefonom sa predsednikom Islamske Republike Iran Ebrahimom Raisijem o jačanju sardnje dve zemlje.

ВАЖНИ РАЗГОВОРИ: Вучић са Раисијем о билатералној сарадњи

Foto: Tanjug

Vučić je u razgovoru istakao da je Srbija zainteresovana da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

On je izrazio nadu da će ova godina, kada dve zemlje obeležavaju 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, obilovati dobrim primerima saradnje i češćim kontaktima dveju strana.

S tim u vezi je izdvojio oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, ne izostavivši ni obrazovanje, kulturu i sport.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija iskreno zahvalna Iranu, koji, uprkos velikim pritiscima, svoje prijateljstvo pokazuje principijelnim stavom o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i podrškom po ovom pitanju.

Predsednik Raisi je rekao da će Iran ostati dosledan poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nastaviti da u tom smislu podržava Srbiju u međunarodnim organizacijama.

On je potvrdio opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio predsedniku Vučiću za angažovanje na razvoju bilateralne saradnje.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će uskoro biti realizovani ranije planirani međudržavni kontakti i razmena poseta na visokom nivou.

Vučić i Raisi su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO - SRPSKA ZASTAVA U BLIZINI BELE KUĆE: Ambasada Srbije u novoj palati u centru Vašingtona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju